El mes d’agost es tanca amb un repunt de l’atur a Calella

Augment generalitzat de l’atur d’agost al Maresme. S’ha produit en 21 dels 30 municipis de la comarca, amb 21.711 persones que consten com a demanandats de feina a les oficines locals d’ocupació. La taxa comarcal se situa en el 10% i Calella està lleugerament per sobre.

984 calellencs i calellenques constaven com a demanants de feina a les oficines locals d’ocupació en tancar-se el mes d’agost, segons el Repor d’Atur de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, que actualitza mensualment les dades d’atur registrat.

La taxa local és del 10,74%, amb un augment del 2,39% respecte el mes anterior de juliol; però una variació interanual negativa.

La mitjana comarcal se situa en el 10%. Ha crescut a Pineda de Mar, que continua sent la població més afectada per la desocupació, amb una taxa del 12,87%; però ha baixat significativament a Santa Susanna (-6,59%), que ha aconseguit reduir l’atur resitrat fins el 8,21%.

El sector dels serveis segueix acumulant el gruix de l’atur, amb una major concentració entre les dones que els homes. Quant a l’edat, segueix enquistat en el grup de persones que tenen entre 55 i 64 anys, col·lectiu que concentra el 36,5% de l’atur comarcal. El 60% són dones.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *