El mes de novembre acaba amb 163 calellencs més a l’atur

Imatge d'arxiu

D’aquesta manera, la taxa d’atur puja del 13,58% del mes d’octubre fins al 15,14% del mes de novembre, gairebé dos punts. En total, hi ha 1366 persones inscrites com a demandants d’ocupació, segons les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Tot i que hi ha hagut un increment mensual, en termes interanuals es pot veure un descens: al mes de novembre de l’any passat hi havia 1404 calellencs a l’atur, un 16,02%.

A la nostra comarca hi ha 25.584 persones registrades a les oficines d’ocupació, un 2,49% més que al mes d’octubre. S’han incorporat 621 persones, un augment que s’ha concentrat en el sector serveis. En canvi, la resta de sectors econòmics –agricultura, indústria i construcció– van registrar un descens en el nombre de persones aturades. També ha disminuït el nombre de maresmencs i maresmenques sense ocupació anterior que cerquen feina.

Novembre és el quart mes consecutiu amb un increment de l’atur, una situació similar a la de l’any passat. Tot i que la taxa d’atur femenina és més elevada (14,88%) que la masculina (9,98%), l’atur s’ha incrementat més en homes (3,05%) que en dones (2,07%).

A 18 municipis del Maresme s’ha fet evident un augment de la desocupació, mentre que ha baixat a 11 pobles de la comarca. A Sant Vicenç de Montalt s’han mantingut les xifres del mes passat.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *