El mural de Pilarín Bayés estarà col·locat abans de l’estiu

C5388618-D10A-4C7A-868E-256AAA8FA58F

El mural de la Rectoria serà molt diferent als que s’han fet fins ara a Calella. Res a veure amb el de la Plaça del Mercat o de l’Escola Pia, i tampoc amb el projecte artístic del col·lectiu Singulart pel xamfrà d’Indústria i Església. El tinent d’Alcaldia Josep Torres ha donat detalls del mural que s’haurà col·locat abans de l’estiu.

Ràdio Calella TV va avançar ahir que el Govern Municipal destinarà 18.000 euros a col·locar un mural artístic a la paret de la Rectoria que dona al carrer Església, i que estarà fet de peces de ceràmica. Josep Torres ha assegurat que serà molt representatiu de Calella.

No serà pintat, estarà fet de peces de ceràmiques. Molt central, ubicat a la paret de la Rectoria, i l’artista que ens ho fa és molt reconeguda, Pilarín Bayés (…) Hi haurà una panoràmica de la ciutat, amb paisatges i persones que tothom podrà identificar. Els Pins, la Roca Grossa, el Mercat o l’Església, a més de gent coneguda i representativa de la ciutat.

Els paisatges i figures apareixeran al mural a l’estil de Pilarín Bayés, amb il·lustracions de to infantil. Posaran color a una paret força degradada que pertany a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, en un sector d’altíssima concurrència, sobretot a l’estiu.

El tinent d’Alcaldia Torres ha explicat que Mossèn Cinto Busquet va rebre la proposta amb els braços oberts i que fa temps que es treballa en la concreció del projecte. Si es van complint els terminis, el mural estarà col·locat abans de l’estiu.

S’ha anat treballant abans. Ja ho havien parlat i Pilarín Bayés va començar a fer les il·lustracions; ara queda la part més tècnica. Ara s’ha enviat el dibuix perquè construeixin les peces de ceràmica. Si tot va bé, potser el mes que ve ho tindrem.

Torres ha recordat que el programa Art i Ciutat contempla dues línies d’acció per embellir l’espai urbà i explicar-nos com a poble. D’una banda la col·locació de murals i de l’altra estàtues de bronze. Per ara, no n’hi ha cap altre decidida.

Haurem de pensar si volem un altre mural perquè h ha un espai o continuem amb el llistat d’estàtues que ja tenim. Quan van iniciar el programa vam apuntar moltes possibilitat, però no s’han de fer totes. Depèn de la prioritat que li donem.

La col·locació del mural a la Rectoria suposa una inversió de 18.000 euros a càrrec del pressupost actual.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat