El Museu-Arxiu organitza una visita sensorial adreçada a persones cegues

Avui es podrà gaudir de l’exposició “Xilografies, la fusta feta imatge. L’auca del taller dels Abadal, segles XVII-XXI” d’una manera diferent: a través d’una visita guiada sensorial, una activitat pionera especialment pensada per les persones cegues. A més dels objectes propis de l’exposició, s’han desenvolupat essències i codis QR que aporten informació com vídeos en llengua de signes, subtitulats i amb locució.

La directora de patrimoni de Calella, Carme Torm, ha explicat en una entrevista a l’Info Vespre que es tracta d’una visita especial degut a la seva metodologia, adreçada a persones amb discapacitat visual, tot i que està oberta a tota la ciutadania. Una activitat gratuïta que tindrà lloc a les 18:30 h i per la qual no cal inscripció prèvia.

Han desenvolupat unes essències, uns perfums, que el que fan és abocar uns oficis que s’expliquen a l’exposició. Són quatre oficis i aquests quatre perfums contenen essències que ens aboquen aquests oficis en concret. Són unes essències desenvolupades per perfumistes, per professionals del sector.

Es tracta d’una visita multisensorial gràcies als perfums i als codis QR, un tipus de codi de barres bidimensionals que aporten contingut a través dels telèfons mòbils.

Aquests codis QR remeten a informacions adaptades a persones per discapacitat visual. A banda, hi ha el Braille i ara hi haurà l’opció de percepció sensorial. Per tant, tindrem la possibilitat de gaudir de l’exposició des dels diferents sentits.

L’activitat ha estat assessorada pel Servei Bibliogràfic d’ONCE Barcelona, que ha realitzat els guions en llenguatge Braille, i han col·laborat també la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Calella, a més d’empreses com Sandir i OMuses Barcelona, que han desenvolupat i finançat el projecte.

Torm s’ha mostrat molt satisfeta amb l’afluència de visitants de l’exposició, que es va estrenar a mitjans del mes de març i tancarà les seves portes aquest diumenge.

La veritat és que ha estat una primavera amb molts visitants, estem molt satisfets. L’exposició ha tingut molt de públic i pensem que encara que quedin pocs dies, que certament és fins diumenge, ha caigut una mica al final, però ens fa molta il·lusió que la presentació d’aquesta activitat que és pionera, es faci quan l’exposició està al nostre museu. I encara que sigui per pocs dies, es pugui gaudir també aquí.

El dissabte 14 de juliol s’inaugurarà l’exposició L’art del tabac, la qual forma part d’una col·lecció privada de Calella, la Col·lecció Llobet-Sagrera, vinculada a objectes que tenen una relació directa o indirecta amb el món del tabac.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la directora de patrimoni de la ciutat, Carme Torm.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *