El MUTUR obre les seves portes aquest dissabte

Instal·lacions del Museu del Turisme
Instal·lacions del Museu del Turisme

Aquest dissabte al migdia es fa la inauguració oficial del Museu del Turisme de Calella. Un projecte que neix, segons fonts de l’Ajuntament de Calella, com una proposta museística única al món que té com a objectiu mostrar de manera atractiva, didàctica i participativa la història del turisme i els seus efectes socioculturals i econòmics a nivell global.

Per tal que els ciutadans puguin conèixer aquest nou equipament per a la ciutat, l’Ajuntament de Calella farà del 12 de gener al 14 de febrer Jornades de Portes Obertes de dimarts a dissabte de 17h a 20h; i els diumenges i festius d’11h a 18h.

Els primers cinc anys serà de gestió municipal i després s’estudiarà un sistema mixt público-privat.

Recordem que hi ha el compromís per part de la Diputació d’una aportació econòmica pel propers anys. El total de la inversió és 1.050.000 euros, el 70% dels quals s’han rebut a través de subvencions d’altres administracions.

Aquestes últimes setmanes s’han acabat les obres de rehabilitació de l’espai, ubicat en un dels laterals de la fàbrica Llobet Guri, concretament al carrer Sant Pere. El Museu del Turisme contempla una important vessant de patrimoni cultural com també de relat social, amb una visió molt més universal, en paraules de l’alcaldessa Montserrat Candini.

Fa tres anys el projecte bàsic i el disseny de l’equipament es va fer a través d’un conveni amb la Diputació de Barcelona.

La inauguració serà demà dissabte al migdia i hi intervindrà Montserrat Candini, alcaldessa de Calella, Mercè Conesa, Presidenta de la Diputació de Barcelona, i Felip Puig, Conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.

Recordem però que aquest projecte no ha estat ben vist per alguns partits polítics de la ciutat que han posat sobre la taula el debat sobre la conveniència d’invertir més d’un milió d’euros en una iniciativa sobre la qual, segons aquests partits, no es coneix el retorn que tindrà per a la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat