El Nadal a la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau

Com és tota una tradició, demà, vigília de Nadal, se celebra la missa del Gall a la mitjanit. Una celebració litúrgica que ens recorda de manera solemne i especial el naixement de Jesús a Betlem. Enguany és la primera vegada que celebrarà mossèn Cinto Busquet, actual responsable de la parròquia. Ràdio Calella Televisió us oferirà en directe la missa del Gall a través del 107.9fm i radiocalella.cat

Mossèn Cinto Busquet ens ha recordat durant una entrevista a l’Info Migdia quin és el significat de la tradicional missa del Gall.

A més, i com a novetat, demà a les set de la tarda es farà la «missa del pollet». Una missa pensada sobretot per als més petits i seves les famílies. Es tracta d’un avançament de la missa del Gall ja que per a moltes famílies és complicat sortir a la mitjanit amb els infants per anar fins a la parròquia.

Els dies de Nadal es viuran d’una manera intensa entre els membres de la comunitat parroquial de Calella ja que s’han programat diferents accions, a banda dels actes litúrgics.

Mossèn Cinto ha explicat una altra novetat. Es tracta de dues sessions que es faran el dimarts 27 i el divendres 30 amb el títol «Contemplem i compartim», basades en el silenci, la contemplació, la meditació i el diàleg. Es faran entre dos quarts d’onze i dos quarts de dues amb la possibilitat de dinar.

L’altra activitat és una sortida parroquial dimecres 28, dia dels Sants Innocents, a la Vall d’Aro.

Hem de recordar que el Full Parroquial d’aquest diumenge 25 de desembre està dedicat al Nadal. A les pàgines centrals ens ofereixen un decàleg per viure aquest temps i unes pinzellades dels missatges del bisbe Francesc i del Papa. Precisament, el prelat gironí afirma en la seva carta setmanal, que Nadal ens ha d’urgir a treballar perquè cap família i cap persona no hagi de viure sense el que necessita per viure dignament.

Aquí podeu escoltar íntegra l’entrevista amb mossèn Cinto Busquet.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *