El Nàutic documenta que Costes de l’Estat els prohibeix tenir l’aparcament

IMG_5010

El Club Nàutic Calella aclareix que Costes de l’Estat els prohibeix tenir un aparcament dins la zona de domini públic maritimterrestre. És per això que, fa unes setmanes, l’entitat va retirar la tanca que restringia l’accés a uns terrenys ara oberts al públic i on s’hi veuen cotxes estacionats. Aquesta mesura atén als requeriments que ha fet l’administració estatal per renovar-los la concessió d’ocupació del litoral calellenc, que també se’ls ha quedat a la meitat.

Des del 2010, el Club Nàutic està ocupant a precari l’espai litoral de Calella per al desenvolupament de la seva activitat. Hi són des del 1943, i l’entitat va iniciar l’any passat els tràmits perquè Costes de l’Estat els renovés la concessió d’ocupació, dins la zona de domini públic maritimterrestre.

docEl president de l’entitat, Antonio Missé, ha explicat a Ràdio Calella TV que es va rebre una notificació de la Demarcació de Costes de l’Estat a Catalunya en què se’ls recalcava que estan prohibits els aparcaments dins aquesta delimitació litoral. És per aquest motiu, ha recalcat Missé, que van treure l’aparcament que tenien, restringit l’accés als seus associats.

“Hem hagut de treure el pàrquing i deixar-lo lliure, i no sabem què s’hi farà; però no ha sigut l’Ajuntament”, ha afirmat Missé, qui lamenta les condicions en què es troba ara el terreny. “Ara hi pot passar un cotxe, una persona a peu o bicicletes al mateix temps, de la manera que està és un desastre”, ha dit.

Però no és l’únic motiu. Amb les noves condicions que fixa Costes, i en funció del nombre d’associats de l’entitat –actualment 114 socis familiars–, se’ls ha reduït a la meitat la superfície que poden ocupar. Dels 12.000 metres quadrats que tenien als 6.000 actuals, ja delimitats per una reixa metàl·lica que ha col·locat el Nàutic. La zona per on s’ha retallat és la que s’utilitzava d’aparcament i que ara ha quedat totalment accessible, també per als cotxes. Amb tot, està igualment afectada per la prohibició de Costes.

El president del club ha indicat, però, que podran disposar d’un vial de serveis per accedir a les instal·lacions i permetre l’entrada i sortida d’embarcacions.

Antonio Missé també planteja una solució per als socis del Nàutic que fins ara gaudien de la zona per aparcar. “Pensava anar a parlar amb l’Ajuntament per veure si podem tenir un val que no costi molt pel pàrquing de Les Palmeres, perquè sinó ens hi deixarem el sou. Sinó, doncs anirem a peu”, ha dit amb un to conformista.

El principal maldecap que afronta el Club Nàutic per renovar la concessió té a veure amb la disposició de les casetes de magatzem. Actualment estan col·locades en paral·lel a la platja, i Costes els obliga a posar-les en perpendicular per minimitzar l’impacte visual. “I a més haurem de canviar el material, que ara és de xapa i potser caldrà que sigui de fusta”, ha advertit el president de l’entitat. “Això ens representa tal quantitat de diners que potser haurem de fer una bestreta entre els socis. Hem demanat un parell de pressupostos i això ens resultarà de l’ordre de 40.000 o 50.000 euros”, ha apuntat Missé, qui ha agraït especialment el suport que han rebut del tinent d’Acaldia d’Esports, Xavier Arnijas. “Està disposat a acompanyar-nos a Costes o on sigui”, ha afegit.

El Club Nàutic preveu realitzar totes les modificacions requerides al llarg d’aquest any 2016, evitant afectar en la mesura del possible a l’activitat que tenen durant l’estiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat