Calella va reduir a l’abril el nombre d’inscrits a les oficines d’ocupació

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

1.377 calellencs i calellenques estaven inscrits a les oficines d’ocupació en tancar-se el passat mes d’abril, dins el qual va celebrar-se la Setmana Santa. Tot i que en termes absoluts la xifra s’ha reduït respecte el 2015, quan hi havia 1.530 veïns inscrits en el Servei d’Ocupació; percentualment l’atur local continua per sobre de la taxa comarcal, provincial i catalana, que un mes més confirmen tendències a la baixa.

Dels 1.530 calellencs que constaven com a demandants de feina a les oficines d’ocupació, l’abril del 2015, s’ha passat als 1.377 el mes passat. Són les dades que ofereix el Repor d’Atur que confecciona l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, i de la qual se’n desprèn una taxa local del 17,93%, gairebé un punt per sobre que ara fa dotze mesos. Amb tot, és el quart més consecutiu de reduccions de la desocupació a Calella, des de gener, quan va superar el 20%.

En el conjunt del Maresme, la taxa es col·loca en el 15,81%, rebaixant les dades intermensuals i interanuals, amb una reducció del 2,52% i de l’11,65%, respectivament. El 54,20% de la desocupació maresmenca és femenina i, per sectors econòmics, la reducció més significativa de la desocupació s’ha produït en l’agricultura, seguida de construcció, serveis i indústria.

Dins l’àmbit local, tots els municipis maresmencs tenen menys demandants de feina que fa un any. Pineda de Mar (22,37%) i Tordera (20,43%) són les poblacions que presenten uns percentatges més elevats; i en l’altre extrem hi ha Teià, Cabrera, Alella i Cabrils, que no arriben al 9%.

El conseller d’Empresa i Coneixement visita demà Calella

Aquest divendres es produirà la primera visita oficial a Calella del conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Segons fonts municipals, Jordi Baiget assistirà a un dinar amb empresaris del sector turístic i, posteriorment, visitarà les instal·lacions de la Piscina Olímpica i el Museu del Turisme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat