ICV considera del tot “injustificada” l’amortització de la plaça de tècnic de Medi Ambient

Imatge d'arxiu

És la proposta que el Govern Municipal de Calella (PDeCAT i PSC) presentarà dilluns en sessió plenària dins la modificació plantejada de la plantilla del personal. El portaveu ecosocialista, Sebastián Tejada, ha explicat que l’executiu argumenta que la situació financera de l’administració impedeix cobrir la plaça i també les necessitats de personal que es deriven de l’obertura de l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Ell ho nega i lamenta que tampoc sigui explícit el compromís per revertir aquesta situació de cara a pròxims exercicis pressupostaris.

Tejada ha recordat que el procés de selecció per cobrir la plaça de tècnic de l’àrea de Medi Ambient es va aturar de forma sobtada, i que la idea ara del consistori és prioritzar la convocatòria d’una plaça d’administratiu per a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). La creació de la qual, ha dit, és un compromís de fa sis anys. Amb la dotació prevista, s’ampliarà fins a jornada completa el lloc del conserge del Museu Arxiu, també per cobrir les necessitats del nou servei.

Uns canvis que el regidor portaveu ecosocialista troba injustificats, també a nivell formal. “La plaça de tècnic de Medi Ambient és molt important i revellevant, i des del punt de vista financer tenia solució. Els 33.000 euros anuals que costa aquesta plaça podríen haver sortit el primer any dels 15.000 euros que s’han destinat a incrementar el sou de l’arquitecte municipal i dels caporals de la Policia Local. En tot cas, es podria hver esperat a principis de 2018 perquè amb les noves dotacions pressupostàries crear la plaça”, ha comentat Tejada.

Tejada opina que hi haurien altres motius que explicaríen la decisió de l’executiu local. “Crec que el Govern Municipal tenia una gran prevenció per adjudicar la plaça segurament a la vista dels resultats de la primera fase del concurs, no li resultaven agradables les expectatives”, ha apuntat.

Al regidor-portaveu del Grup Municipal d’Iniciativa se li ha traslladat, segons ha dit, que altres treballadors de l’Ajuntament es repartiran la feina del tècnic de Medi Ambient. Consideria “inaudit”, a tot això, que el regidor de l’àrea n’assumís la responsabilitat tècnica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *