El “no” del Ple de Calella a la platja de gossos confirma, segons la CUP, el pacte entre el Govern i Cs

El canvi d’opinió de Cs en relació a la proposta perquè Calella tingui una platja de gossos -que portava al seu programa electoral- va indignar la portaveu de la CUP, Núria Freixas, que va sentenciar que l’abstenció del representant de la formació taronja evidencia que té un pacte amb els partits del Govern, Junts per Calella i el PSC. Es repetia en aquest punt el mateix resultat de la votació del pressupost del 2020.

Freixas, visiblement molesta, va explicar que el regidor de Cs li havia confirmat aquest mateix dilluns que faria costat a la resta de partits de l’oposició i que, per tant, la moció tiraria endavant.

Em sap greu però com que la CUP som molt transparents dic que dilluns se’ns va dir que s’aprovaria la moció i sap greu que ara, en directe, es rebi amb una abstenció. Això confirma una vegda més el pacte de govern entre Junts per Calella, PSC i Cs Suposo que al Govern no li interessa la platja de Gossos i Cs es veu obligat a votar-la amb abstenció.

La moció elevada al Ple per la CUP, Esquerra republicana i Calella en Comú reclamava la modificació de l’Ordenança Municipal de Civisme i la creació d’una taula política i tècnica encarregada d’estudiar la senyalització d’un espai amb accés a l’aigua, on animals i propietaris hi poguessin anar durant tot l’any. A més d’acompanyar aquests compromisos de la corresponent dotació pressupostària per fer-los efectius.

El portaveu de Cs, Guillermo Gomis, va explicar que finalment havia optat per l’abstenció per guanyar temps i aconseguir un major consens polític per a una proposta “arriscada” i que seria “controvertida”, a més de condicionar l’ús que veïns i turistes fan del litoral. En la seva intervenció també va replicar la portaveu de la CUP.

De pactes, en aquest món i en aquesta ciutat, tots n’hem intentat fer per lluitar el programa. La nostra postura és clara: volem sumar propostes en benefici del ciutadà. Nosaltres no hem votat en contra de la platja de gossos sinó que ens abstenim per promoure el diàleg i arribar a planificar el projecte. Si arribem a un consens, es tirarà endavant.

Junts per Calella i el PSC van mantenir el seu vot en contra de l’obertura d’una platja de gossos -ja en campanya s’hi havien oposat-, exposant que el litoral calellenc té unes característiques diferents al de poblacions veïnes i alhora recordant l’impacte que podria tenir en l’obtenció de certificats de qualitat i mediambientals.

Els partits proposants defensen que Calella, amb un dels índexs més alts de tinença d’animals de companyia, té capacitat per reservar un espai de la platja al llarg dels seus 3 quilòmetres d’extensió.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *