Problemes amb el subministrament d’algunes vacunes al CAP

Imatge d'arxiu

El responsable de vacunacions del CAP de Calella reconeix que hi ha restriccions en les dosis de diferents vacunes que estan incloses al calendari anual tot i que no ha de representar un problema ja que, segons Jaume Arnau, la població està molt vacunada i en molts casos es tracta de revacunacions.

Jaume Arnau ha explicat que al llarg d’aquest 2017 no es podrà disposar de la vacuna contra la meningitis, la Bserox, per un problema de distribució a Espanya. És una vacuna que no està inclosa al calendari i, per tant, no subvencionada pel departament de Salut tot i que sí recomanada.

De les vacunes incloses al calendari, l’infermer del CAP de Calella reconeix que hi ha problemes de subministrament per a la TD, l’antidiftèrica i antitetànica. Aquesta es posa als nens de 14 anys i, tot i que per aquest 2017 no n’hi ha, els escolars de Calella ja estan vacunats perquè es va avançar la vacunació. Segons Jaume Arnau, les poques dosis que tenen es guarden per als nens que no es van vacunar en el seu moment: “Actualment hi ha un problema de distribució de la vacuna TD. És una vacuna que normalment és un recordatori per a la gent jove. Durant el 2017 no hi haurà. Les que tinguem es guardaran per a la gent que estigui exposada a una malaltia tetànica. Les revacunacions no es faran”.

També hi ha restriccions a les vacunes contra l’ Hepatitis A infantil, tot i que a partir del segon trimestre d’aquest any el departament de Salut en subministrarà. Aquesta vacuna, que s’ha inclòs aquest any al calendari, es posa als nens de sisè de Primària: “Aquesta vacuna es posa com a primera dosi als nens de sisè de primària. La majoria ja tenen la primera dosi posada. La segona dosi els toca al maig i probablement ja la tindrem. Les poques dosis que tenim ara les posem als nens petits, a partir de l’any”.

Actualment, al CAP de Calella tampoc es pot disposar de la segona dosi de la vacuna de l’Hepatitis A per a adults, la que es posa a la gent que viatja a llocs on la malaltia és endèmica.

Per últim, durant aquest any tampoc hi haurà vacunes de l’Hepatitis A i B infantil. És la que es subministra a infants que no han nascut aquí: “Hi haurà problemes també durant aquest 2017 de la vacuna que es posa a nens que han vingut de fora i no porten cap dosi de la hepatitis B. Aquí tota la població està vacunada de la Hepatitis B des dels dos mesos”.

Això no comporta un risc elevat ja que, segons Jaume Arnau, per a la població infantil hi ha diferents vacunes combinades que es van subministrament durant els primers anys de vida.

Pel que fa a la gent de més de 65 anys, durant aquest 2017 tampoc rebran la vacuna Td, l’antipneumocòccica tot i que no representa risc perquè ja estan vacunats contra la grip.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *