El nombre de batejos s’ha reduït un 50% en els últims sis anys a Calella

La celebració de batejos s’ha reduït un 50 per cent a la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella durant els últims sis anys.

Un descens que també es produeix, amb diferent percentatge, a tots els bisbats de Catalunya. A Barcelona i província la reducció se situa en el 40 per cent. A la resta de províncies, a Girona, Lleida i Tarragona la baixada no arriba al 30 per cent.

Durant una entrevista a l’Info Migdia, el responsable de la parròquia, mossèn Cinto Busquet, ha explicat que al 2010 hi havia gairebé 70 batejos, i l’any passat només 33. El rector calellenc ho atribueix a una societat més plural que reconeix les arrels cristianes però que viu el fet religiós amb més distància.

Mossèn Cinto Busquet ha destacat que hi ha nens i nens que volen fer la comunió però que no estan batejat. És una manera d’arribar a l’Església i participar de les seves activitats. Segons ell, ara s’ha passat d’un catolicisme cultural a un cristianisme d’adopció.

Segons ell, el bateig ha de ser una celebració íntima, familiar, és un acte eclesial i no pas una festa. El bateig representa, segons mossèn Busquet, un compromís de la parròquia amb la família que bateja un nen.

El rector de la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau destaca que ara hi ha una generació de pares que van ser batejats però a la pràctica tenen un vincle molt feble amb l’Església.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *