El nou accés a la C-32 es construirà a la part alta de la Riera Capaspre

Des d’aquesta mitjanit és gratuït creuar la comarca per la C-32, després que s’hagin alliberat tots els peatges. Ara, la mobilitat al maresme es veurà modificada i és per això que la setmana passada el Departament de Territori va presentar el nou pla de mobilitat als ajuntaments vinculats. Un pla que contempla la construcció d’un nou accés a l’autopista des de Calella en sentit sud. Es construirà darrere l’Institut Bisbe Sivilla, al nord-oest de la Riera Capaspre, en l’anomenada zona Sud4, creant així una nova connexió amb la via ràpida.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha celebrat que el Departament de Vicepresidència hagi subscrit la proposta que, ara fa quatre anys, el consistori porta treballant i que el mes de maig va presentar-los.

Portem un treball de gairebé quatre anys amb el Departament per veure com podíem aconseguir un ramal que enllacés, per la zona de darrere l’Institut Bisbe Sivilla, directament amb l’autopista. Nosaltres volem agrair al Departament que ha acceptat totes les aportacions. Ara hem de continuar treballant per veure el calendari i com quedarà tot plegat.

Ara el treball que cal fer és posar el desplegament del pla en un calendari.

L’estudi post peatge del Departament en total preveu crear sis accessos nous a l’autopista, contant el de Calella, perquè hi passin més cotxes i baixi la circulació a l’N-II. De fet la construcció té per objectiu pacificar la carretera interurbana, malgrat que Candini reconeix que no serà una tasca fàcil. 

Una cosa és una pacificació plena, que no la contemplo de manera immediata. Això ha de ser un calendari del conjunt dels municipis de la comarca. La carretera és un corredor que interconnecta tots els pobles i ciutats. Intentar que la via sigui una perllongació dels nostres propis carrers serà complicat, de manera imminent, perquè caldrà una cooperació i col·laboració dels municipis que formem part.

L’altre impacte que tindrà la gratuïta de la C-32 per Calella, serà en clau econòmica. I és que amb l’alliberament, els ajuntaments deixaran de cobrar l’IBI de les autopistes, per Calella això es traduirà en 200.000 euros menys. Un fet que afectarà els pressupostos municipals dels anys vinents i pel qual hauran de buscar l’equilibri.

Són uns diners que anaven al pressupost global de l’Ajuntament i que ens anaven molt bé. Però el que es tracta és que els diners que tinguem no siguin a partir d’una injustícia. Tindrem 200.000 euros menys, que faran que ens costi més reequilibrar i quadrar el pressupost, però la bona notícia és que els calellencs i calellenques no hauran de pagar més.

Amb tot, Candini tot i celebrar la gran notícia i ha posat l’interrogant en què passarà en els propers anys. Diu que la normativa de la Unió Europea és molt clara, “qui contamina paga” i ara és a les mans del Govern de l’Estat decidir la mobilitat del futur.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *