Una festa per celebrar l’últim dia de peatge

Amb cava, brindant i un sopar de germanor; així és com celebrarà preservem el Maresme la fi dels peatges, que aquesta nit després de 52 anys aixecaran les barreres de l’autopista. El moviment ciutadà, que fa anys que reclama aquesta fita, ho té tot a punt, des de fa un any tenen engegat un compte enrere que avui a les 00.00 marcarà la fi d’una era de lluita i protesta veïnal. Per celebrar-ho han organitzat un sopar popular de carmanyola i entrapà a l’esplanada de Can Nolla a Vilassar de Dalt. Un acte reivindicatiu on es llegirà el manifest que porta per títol “Una oportunitat històrica”.

A les 23.30 h està previst que més d’unes 3.000 persones i vehicles comencin a fer caravana cap al peatge de Premià de Mar, el més antic de tot l’estat. Allà a les 00.00 h amb focs artificials culminaran la festa i travessaran, després de 52 anys, les cassetes del peatge sense pagar. El coordinador de la plataforma, Antobi Esteban, ja avisa que si les barreres no estan aixecades, les aixecaran ells.

A les 00.00 serà l’hora bruixa. Agafarem els cotxes i traspassarem el peatge sense pagar ni un euro. Ho farem si estan aixecades les barreres, si no, sortirem dels cotxes i ja les aixecarem nosaltres.

Per poder assistir és important que tots els participants de la festa duguin una llanterna i l’armilla reflectant reglamentària.

Esteban ha recordat que aquesta és una fita històrica per la qual molts maresmencs han lluitat durant anys amb moviments i protestes ciutadanes. El portaveu reivindica que aquesta ha estat una victòria de la societat civil, que ha aconseguit aturar la concessió del peatge.

Una vegada més la societat civil ha guanyat. El Maresme una vegada més va al capdavant de tot Catalunya. Passarem pel peatge de Vilassar-Premià perquè és el més antic d’Espanya. És un lloc històric per traspassar-lo per primera vegada.

Avui celebraran la fita amb una festa i tancaran una etapa, però Esteban ja adverteix que demà tornarà a tocar posar-se a treballar. El proper objectiu marcat per Preservem el Maresme serà millorar el servei de Rodalies. Una altra demanada històrica dels maresmencs i maresmenques.

Avui acaba una etapa de Preservem el Maresme. Tanquem una de les grans lluites que hem tingut, però comencem una quarta etapa: treballar pel transport públic. Darrerament estem parlant molt de pacificar la N-II, però perquè això sigui una realitat cal tenir un servei de Rodalies eficient. Si no solucionem els problemes de Rodalies, la gent continuarà agafant el cotxe.

Esteban també ha recordat que des del 2015 lluiten per aconseguir la doble via al tram de l’Alt Maresme i que aquesta actuació continuarà sent una prosperitat per la plataforma.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.