El nou mural artístic de l’Escola Pia commemorarà el 200 aniversari de la institució a Calella

Escola Pia

L’Escola Pia celebra la iniciativa de l’Ajuntament de Calella d’embellir amb un mural artístic la façana de l’edifici d’infantil i primària, al carrer Bruguera. Es pintarà la paret de formigó que limita amb el carrer Sant Jaume, una superfície d’aproximadament 300 metres quadrats, que es cobrirà amb un disseny de l’artista José Maria Jaén Morales. La directora del centre, Marisa Romero, ha aclarit en una entrevista a l’Info Migdia que la proposta els va arribar del consistori i no a l’inrevés.

Romero ha dit que les possibilitats pressupostàries no els ha permès portar la iniciativa en la millora estètica de la façana. Ha recordat però que fa uns anys, i coincidint amb el canvi de titularitat del centre, s’hi va instal·lar un cartell amb el nou nom de l’escola.

Les escoles concertades sempre anem molt justes econòmicament, el finançament és molt just i intentem prioritzar l’atenció educativa, abocar els recursos amb els alumnes; i sempre hi ha millores a fer a dins i no tant al mur, que havia anat quedant enrere. Ens fan la proposta i realment sí que ens fa il·lusió tenir un espai més bonic.

L’actuació es desprèn del pla de millora de l’Eix Sant Jaume, com anteriorment es va fer amb les parets mitgeres que envolten la plaça del Mercat.

Quant al disseny del mur, la directora de l’Escola Pia ha assegurat que confien en el criteri de l’artista a qui s’ha encarregat. De fet, no han posat cap condició.

Ja confiem en què serà un disseny que agradarà a la ciutat, igual que el de la plaça del Mercat. Pensem que l’espai ha guanyat molt i que passarà el mateix amb el mur.

El que sí ha transcendit és que el disseny inclourà una menció als 200 anys de presència de la institució escolàpia a Calella.

Fa molta il·lusió perquè 200 anys no se celebren cada dia. Penso que l’Escola Pia té molt pes dins la ciutat i ho volem celebrar molt. D’això en parlarem amb més detall l’any vinent, tant bon punt se celebri el Consell Escolar Municipal, llavors ja parlarem del que hi ha preparat, que no és poc.

L’Escola Pia es va fundar l’any 1819 a Calella, inicialment desenvolupant la seva tasca educativa al carrer Jovara, en un edifici contigu a l’església de la comunitat. L’any 2007, i amb l’absorció de l’antic col·legi Lestonnac del carrer Sant Pere, va ampliar la seva oferta de l’etapa Infantil fins al Batxillerat.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *