El nou recorregut del correfoc acabarà amb una sorpresa final

udols

El correfoc, de la Festa Major de la Minerva d’enguany, s’avança d’hora i canvi l’itinerari. Una activitat dels Udols de Foc que omplirà de foc els carrers de Calella amb espectacles i colles convidades que aportaran un punt de sorpresa.

El recorregut del correfoc començarà com cada any des de la plaça Lluís Gallart amb un gran espectacle, continuarà pel carrer Àngel Guimerà i Jovara per arribar a Vicenç Ferrer. Aquí es contempla el canvi d’itinerari. En anys anteriors, el recorregut seguia pel carrer Jovara i aquest any continuarà pel carrer Creus i seguirà pel carrer Església, tot passant per la plaça de l’Església on es farà un altre espectacle. Seguirà pel carrer Bisbe Sivilla i acabarà l’espectacle a la plaça de l’Ajuntament on es faran les últimes Cremades i el Castell de focs, que ‘esperem que sigui millor que el de l’any passat’ diu Lidia Riera dels Udols de Foc.

Tenim preparada una petita sorpresa i després d’aquesta sorpresa -que no direm- cremaran les Feres, les Colles individualment, que enguany tenim 4 colles convidades i, després farem una cremada conjunta de tots els Diables i les Feres. Després farem el Castell de focs des de sobre de l’Ajuntament Vell i finalment, la traca. Creiem que acabarem cap a les 00:00.

L’espectacle comença a les 21.30 h, del dissabte 21 de setembre, una mica abans que els darrers anys, on participaran els Geganters i Grallers de Calella, La Infernal de Vallalta, la Colla de Diables de Sant Cugat del Vallès, els Diables de Tordera i Les Diablesses de Vilanova i la Geltrú que lluiran una vestimenta tradicional molt vistosa.
Aquest canvi de recorregut s’ha dut a terme per no perjudicar en més d’una ocasió el mateix tram de carrer, ens explica Riera.

S’ha fet perquè el Bestiari ja passa pel mateix tros del carrer Jovara i per qüestions veïnals, sobretot dels negocis que hi ha a última hora. Ens han demanat si podem modificar una mica el recorregut, així no tindran dues vegades un espectacle al mateix lloc perquè això comporta abaixar persiana de l’establiment. Ens ho hem mirat. Nosaltres i l’Ajuntament hem estat conformes. I ho farem d’aquesta manera, tot afegint un espectacle a la plaça de l’Església que també està bé.

Els Udols de Foc Diables de Calella penjaran a les xarxes socials un seguit de mesures de seguretat tant per comerciants, veïns, com pel públic en general. Aquestes precaucions també es poden trobar al programa de Festa Major. A grans trets, les persones han d’anar amb un calçat resistent i tapat, amb una dessuadora de cotó, texans, mocador, barret de palla o cotó amb una mica d’ales. I sobretot no molestar als Diables ni utilitzar pirotècnia pròpia. També és important que els comerciants recullin el tendal, es treguin els cotxes de tot el recorregut i tapar finestres amb cartó. Per això, els Udols muntaran un punt on s’oferirà cartó a la ciutadania. Estaran a la plaça Lluís Gallart el mateix dia de 10 a 18.00 h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat