ERC vol la presidència de Gestvia

Pondomenech00000000

ERC reclama al Govern de Junts per Calella i el PSC repartir-se les presidències de les empreses municipals perquè es garanteixi així la pluralitat política que hi ha al Ple. I reclama tenir la de Gestvia, un càrrec que es proposa que ocupi el seu portaveu i cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech. El partit també ha fet pública la proposta de distribució de cadires per als Consells d’Administració, tant de Gestvia com de Gestaigua i Ràdio Calella TV.

En declaracions a l’emissora, Ponsdomènech ha dit que l’oferta de mà estesa i diàleg que ERC ha expressat des de principis de mandat es vol traslladar ara a la negociació sobre la configuració dels màxims òrgans de decisió de les tres empreses municipals. S’ha fet arribar a l’alcaldessa una proposta de repartiment dels representants que hi ha d’haver als Consells d’Administració de Gestvia, Gestaigua i Ràdio Calella TV; i reclama tenir la presidència de l’empresa de mobilitat.

Volem negociar amb el Govern tenir la presidència de Gestvia, que l’ocuparia jo mateix (…) L’alcaldessa ha de convocat la Junta General, entenem que serà la setmana vinent, i a partir d’aquí se celebraran els Consells d’Administració, on hi ha representació de tots els partits, i més endavant entrarem a les negociacions per a les presidències i les vicepresidències.

Des de la presidència de Gestvia, ERC es compromet a impulsar un treball de consens per “aportar solucions al problema del dèficit d’aparcaments, per promoure una mobilitat sostenible i per endagar l’estudi de la doble tarifació amb beneficis per als residents”. Gestvia és, de les tres empreses municipals de Calella, la que té un àmbit de gestió més ampli i de projecció de futur ja que des del 2013 -i per acord de Ple- es configura com una entitat urbanística especial amb capacitat d’actuar com a administració actuant sobre el desenvolupament del territori.

ERC detalla en la seva proposta com han de configurar-se els Consells d’Administració perquè “siguin respectuosos amb l’aritmètica del ple”. A Gestvia, ERC planteja tenir-hi dos representants: Xavier Ponsdomènech -per a qui es vol la presidència- i Jordi Sitjà. A Ràdio Calella TV també es reclamen dos representants: Carles Ferrer i Josep Barri; i un per a Gestaigua, l’empresa municipal encarregada de la gestió municipal del subministrament d’aigua clavegueram. En aquest cas, la persona que es proposta és Míriam Sellés.

 

PROPOSTA D’ERC SOBRE LA CONFIGURACIÓ POLÍTICA DELS CONSELLS D’ADMINISTRACIÓ DE LES EMPRESES MUNICIPALS DE CALELLA:

Gestvia
JxC: 4 representants
ERC: 2 representants (Xavier Ponsdomènech i Jordi Sitjà)
CeC: 2 representants
PSC: 1 representant
CUP: 1 representant
C’s: 1 representant

Ràdio Calella TV
JxC: 4 representants
ERC: 2 representants (Carles Ferrer i Josep Barri)
CeC: 2 representants
PSC: 1 representant
CUP: 1 representant
C’s: 1 representant

Gestaigua
JxC: 2 representants
ERC: 1 representant (Míriam Sellés)
CeC: 1 representants
PSC: 1 representant
CUP: 1 representant
C’s: 1 representant

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat