El PACMA Maresme, en contra de la recuperació de la festa dels Tres Tombs

La representant del PACMA al Maresme, la calellenca Anna Maria Soler, s’ha mostrat indignada davant l’anunci de la recuperació de la festa dels Tres Tombs a Calella.

Anna Maria Soler considera que en comptes de recuperar una tradició el que s’ha fet és «anar enrere com els crancs». La portaveu del PACMA es mostra contrària a qualsevol acte en què es faci maltracte o exhibició d’animals: “Es fan servir els animals per a exhibició perquè 4 en gaudeixin i això als animals els provoca estrès perquè els obliguen a fer coses que ells no volen. Ho condemnem, no hi estem d’acord”. 

Anna Maria Soler ha reconegut durant una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella Televisió que l’anunci de la recuperació de la festa dels Tres Tombs els ha agafat per sorpresa. No acaben d’entendre com l’Ajuntament d’una ciutat que es va declarar Amiga dels Animals l’any 2007 doni suport a aquest tipus de festa en què també es menja botifarra. No descarten fer una mobilització conjunta del PACMA Maresme en contra d’aquesta activitat.

Durant la celebració dels Tres Tombs també es podrà veure una exhibició de la Unitat Canina de la Policia Local de Calella, els gossos del K9. Anna Maria Soler també es mostra contrària a aquesta exhibició: “Tot el que sigui explotació d’animals estem en contra. Els animals per estar entrenats han de passar per una sèrie de procediments pels quals no estan en el seu hàbitat; tot i que la canina té una altra funció. En el cas dels cavalls és per pura exhibició i que en gaudeixin uns quants”.

Anna Maria Soler s’ha mostrat partidària del format de festa que es feia abans en què només es hi havia la benedicció dels animals i es servia un petit refrigeri als assistents amb les seves mascotes.

Aquí podeu escoltar l’entrevista íntegra amb Anna Maria Soler.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat