El Parc Dalmau NO tindrà una nòria gegant

Calella no és Vigo i tampoc l’Associació de Comerciants i l’ATC han embogit amb una inversió milionària per atraure més turisme familiar. La notícia de la nòria al Parc Dalmau és la innocentada de l’equip de Ràdio Calella TV per aquest 28 de desembre, dia dels Sants Innocents. Esperem que us l’hagueu pres amb el mateix humor que l’hem preparat nosaltres.

Un dels costums del dia dels Sants Innocents és fer tot tipus de bromes sense malícia amb el convenciment que avui són socialment admeses quan d’altres dies serien condemnats. Les innocentades es representen amb les llufes, imatges que prenen la forma de persona i que s’acostumen a fer de paper, normalment de diari. Els “enganyats” han de pagar la penyora d’exhibir-les una bona estona.

La festivitat recorda la Massacre dels Innocents i se celebra arreu d’Espanya i a diferents països hispanoamericans, i és semblant a l’anglosaxó Dia dels Folls o el francès Peix d’abril tot dos celebrats l’1 d’abril. Per altra banda, la relació entre les bromes i burles generalitzades i la llegenda dels infants degollats s’estableix a partir de les enganyifes que els pares dels infants es van haver d’empescar per tal de protegir els seus petits de l’assassinat i allunyar-los dels perseguidors enviats per Herodes.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *