El Parc Dalmau tindrà una nòria gegant per portar més turisme familiar a Calella

Recreació del nou projecte de promoció turística i dinamització del Parc Dalmau
Recreació del nou projecte de promoció turística i dinamització del Parc Dalmau

És la inversió més ambiciosa feta mai a Calella per acabar de posicionar-se com a destinació turística especialitzada en famílies. L’associació de comerciants Calella Centre Comercial i l’Associació Turística de Calella han anunciat que s’instal·larà una nòria de 32 metres d’altura al Parc Dalmau, des d’on oferirà unes vistes privilegiades sobre el territori i el Mar Mediterrani, en competència directa amb les que es poden gaudir des del Far. L’objectiu del sector econòmic local passa també per dinamitzar l’espai verd durant la temporada turística, en la línia del que proposaven la majoria dels partits polítics durant la campanya electoral. L’atracció té un cost aproximat d’1,8 milions d’euros que s’aniran pagant amb els diners que es recapten de la taxa turística. Del seu funcionament i manteniment se n’encarregarà el personal del Carrilet, que rebrà una formació específica.

El president de Calella Centre Comercial, Josep Maria Gallart, ha confirmat que el projecte tira endavant un cop rebuts els informes geotècnics que n’autoritzen la instal·lació. La previsió és que la nòria entri en funcionament el pròxim mes de maig.

Amb l’ATC vam creure que posar una instal·lació com aquesta aconseguiríem portar més gent al Parc Dalmau, ara que hi ha moltes veus que es queixen justament d’això. A més, ajudaria a la dinamització comercial de Calella (…) S’ha plantejat a l’Ajuntament, que ho veu bé, i veurem quina partida hi destina. Però ho finançarem bàsicament nosaltres.

L’anunci de la instal·lació de l’atracció al Parc Dalmau es produeix enmig de l’impacte mediàtic que ha aconseguit la població de Vigo amb la seva decoració nadalenca i aquest any també amb una nòria de dimensions encara més importants de les que tindrà la de Calella. Això li ha donat una visibilitat majúscula en mitjans de comunicació d’arreu del món.

S’obrirà a mitjans del mes de maig, coincidint amb el tret de sortida de la temporada turística, i funcionarà fins l’octubre. Encara no s’ha determinat el preu per pujar-s’hi. Amb tot, els comerciants garanteixen que seran assequibles i que el bitllet no costarà més de 5 euros. Es preveu una tarifació especial per als calellencs i calellenques, que podran comprar abonaments de viatges usuals, “casuals” o familiars.

És una campanya que encara estem perfilant perquè la gent de Calella vagi coneixent la iniciativa i comprovi que és molt beneficiosa, a més que la nòria serà d’última tecnologia. Quan estigui concretat en farem la presentació.

També des de l’ATC s’ha explicat a Ràdio Calella TV que s’ha buscat un lloc alçat de Calella perquè els usuaris de la nòria puguin gaudir, tant de dia com de nit, d’unes vistes panoràmiques immillorables de Calella. En dies de cel clar, no es descarta que es pugui arribar a veure Mallorca.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat