Puja l’atur d’octubre a Calella amb 158 persones més que el mes anterior

Per segon mes consecutiu, l’atur ha crescut a Calella situant la taxa en el 13,58% al mes d’octubre. En total, hi ha 1.203 calellencs i calellenques inscrits com a demandants d’ocupació, segons consta en l’anàlisi feta per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, en la qual es constata una tendència a l’alça de la desocupació al conjunt del territori. Només 4 dels 30 municipis han tingut una baixada del nombre de persones aturades.

L’increment de l’atur ha afectat a tots els grups d’edat amb una incidència superior entre els més joves i entre el col·lectiu de dones. De fet, l’atur femení representa el 57,6% del total de persones sense feina a la comarca.

A nivell sectorial, l’increment en la desocupació ha afectat a tots els sectors econòmics exceptuant la construcció, que ha registrat un descens de l’1,99%. El sector serveis és el que té un increment percentual és l’agricultura (11,18%), seguit dels serveis (6,15%), la indústria (4,32%) i el col·lectiu sense ocupació anterior (2,75%).

El mapa municipal reflecteix que només els municipis de Dosrius, El Masnou i Tiana i Vilassar de Dalt registren un descens de l’atur.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *