El Pare Abat de Montserrat rep els romers calellencs en plena crisi política a Catalunya

Josep Maria Soler reconeix viure amb preocupació la situació política al país, i l’enrocament de les posicions entre el Govern de l’Estat espanyol i el destituït de la Generalitat de Catalunya. Es va pronunciar en aquests termes ahir en la trobada anual que manté amb els pelegrins de la Romeria de Calella, a la qual hi van assistir mossèn Cinto Busquet, responsable de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, i el tinent d’Alcaldia de Ciutadania de l’Ajuntament de Calella.

El Pare Abat va confirmar que havia intercedit en el conflicte per obrir vies de diàleg, però que no se li havia requerit per part de cap estament ni institució política. “Cap entitat política ni la Generalitat ni ningú”, va assegurat. “A nivell d’Església s’em van demanar si podia fer algunes coses, i les he fet (…) intentant establir ponts i afavorir diàlegs per no arribar on s’ha arribat, desgraciadament. Ho visc amb preocupació, em sap greu”, va lamentar Josep Maria Soler davant els participants de la Romeria de Calella.

El Pare Abat de Montserrat va refermar el compromís de l’Església catalana en la defensa dels drets del poble català “no per política, sinó per doctrina social”. Va recordar que sí bé els bisbes catalans reconeixen Catalunya com a nació, no s’han posicionat mai en favor o en contra de la independència. Josep Maria Soler va insistir en què s’han de respectar totes les opcions que es defensen de forma democràtica i pacífica.

La trobada amb el Pare Abat, ahir per Tots Sants, és una dels actes més destacats de la Romeria que organitza la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella, que va començar divendres i en la qual hi van participar prop de 400 persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *