El Procicat avança en la desescalada ampliant l’horari de la restauració i les trobades socials

“Podem continuar relaxant les mesures, però sempre amb un punt de prudència, sense abaixar la guàrdia”, ha dit la consellera Alba Vergés, en la que podria ser la seva última compareixença com a titular del Departament de Salut de la Generalitat. Ella i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, han informat de les flexibilitzacions acordades en el sí del Procicat a tenor de la millora dels indicadors pandèmics. Les principals novetats afecten al sector de la restauració, que a partir de dilluns podrà obrir de sis del matí a dotze de la nit, amb un aforament ampliat al 50%; i a les trobades, que també podran ser de fins a 10 persones.

La desescalada avança i permetrà que s’ampliï fins al 70% l’aforament de teatres i cinemes; i al 50% en el cas dels comerços, com es va anunciar la setmana passada. També s’augmentarà l’aforament dels mercats ambulants.

Les mesures entraran en vigor dilluns 24 de maig i seran vigents fins el 6 de juny.

Es manté el tancament de l’oci nocturn. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha recordat que hi ha una ordre ministerial que impedeix l’aplicació del pla de reobertura que el Procicat ha elaborat conjuntament amb el sector. Pel moment, tampoc hi ha novetats quant a l’obligatorietat de l’ús de la mascareta.

Les restriccions s’aixequen per la bona evolució de la pandèmia. Per primera vegada en moltes setmanes, Catalunya es troba per sota dels 5.000 casos diaris. L’ocupació de llits de crítics a les UCI és de 369. Per quart dia consecutiu, està per sota dels 400. Amb tot, durant la roda de premsa s’ha llançat un missatge de prudència. També s’ha informat que gairebé el 70% de les persones de més de 50 anys ja ha rebut la primera dosi de la vacuna, i que el percentatge puja fins el 85,5% entre els majors de 60 anys.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *