El pastor belga i el pastor alemany són els gossos més adients per a les patrulles canines

Avui la unitat canina de Calella K9 compleix 6 anys. Des de la seva creació s’han dut a terme nombrosos serveis de convivència, seguretat, pedagogia i formació, aplicant la proximitat amb els ciutadans com a valor màxim. És per això, que avui a l’Info Vespre hem aprofitat per entrevistar a Judit Baeza instructora d’unitats canines de treball.

Les unitats canines són un grup especialitzat format per gossos de treball que tenen com a finalitat garantir la seguretat pública de la ciutadania.  Judit Baeza, instructora d’unitats canines de treball,  ha explicat a l’Info Vespre com es fa la instrucció de les patrulles canines, els passos que segueixen i la seva durada.

El primer de tot és ensenyar-li  els comportaments, així com socialitzar-lo i habituar-lo als possibles entorns de treball. A continuació, se l’iniciarà en l’ensinistrament específic: en detecció, en defensa i intervenció i/o en recerca de persones desaparegudes. Una instrucció d’un gos de treball variarà en funció dels individus i d’on provingui. Això sí, el gos sempre ha d’estar en constant entrenament.

Baeza també ha remarcat que el perfil més adient per aquestes patrulles canines són els pastors belgues o alemanys, donat per la seva presencia i la seva capacitat d’aprenentatge. Les unitats canines seleccionen gossos amb un gran olfacte, però que també siguin intel·ligents, dòcils, sociables i no agressius.

Els gossos de les unitats canines comencen la seva instrucció amb tan sols un any i la major part proven de protectores. No obstant això, Baeza assegura que treballar amb gossos de protectores és un treball més lent, ja que no es coneix la història ni les experiències d’aquests gossos.

Malgrat que tinguin totes les aptituds i habilitats que es busquen no sabem com reaccionaran. Ara bé, quan un gos de protectora se’l proporciona l’oportunitat de treballar i és l’indicat, es tindrà un gos 10, que viurà només per a això. Ara bé, quan un gos de protectora se’l proporciona l’oportunitat de treballar i és l’indicat, es tindrà un gos 10, que viurà només per a això.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *