“Cap nen sense conte” arriba al CAP i l’hospital de Calella

cap nen sense conte

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha decidit sumar-se un any més a la iniciativa “Cap nen sense conte” que té per objectiu fomentar la lectura, la creativitat i la imaginació entre els més petits. Aquesta iniciativa habitualment es feia per la Diada de Sant Jordi però enguany amb el coronavirus s’ha hagut d’endarrerir. És per això que els infants que vagin a visitar-se a les consultes de Pediatria dels centres de la Corporació podran emportar-se aquest llibre solidari a casa. A més, també es repartiran exemplars entre els nens hospitalitzats a l’Hospital de Calella.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva repartirà 200 exemples del conte “Els fills de l’emperador Xiao Ling, escrit per Toni Argent amb il·lustracions de Núria Ramon. En una entrevista al programa La Ciutat, Argent ha explicat l’objectiu d’aquest projecte, que va néixer fa sis anys de manera totalment altruista. 

Els nostres objectius a part de fomentar hàbit de lectura, és fomentar valors. En tots els conceptes trobem aspectes de la vida i dels nens, que els han d’ajudar a créixer com a persones. Parlem de nens i nenes que estan aprenent i és molt important que el tema dels valors quedi molt palès. A més, també intentem que hi hagi una bona història a la darrera que cridi l’atenció dels nens i s’enganxin.

El projecte va néixer l’any 2013 quan en Toni Argent, juntament amb la Núria Ramon, professors tots dos de secundària del Vallès Oriental, van publicar el conte “El Gat Romeu i el bosc màgic“. Davant la bona acollida d’aquest primer conte, van continuar el projecte publicant-ne d’altres, un cada any per Sant Jordi. A hores d’ara el projecte arriba a tots els racons de Catalunya gràcies a les aportacions d’empreses i institucions que han finançat tant l’edició dels contes com la seva distribució. Aquests arriben a centres hospitalaris catalans, escoles i biblioteques.

Va començar tot a partir d’un primer conte i ara ja hem iniciat el projecte en l’àmbit nacional. Ara cada any traiem llibre per Sant Jordi i per la diada fem arribar uns 6.000 exemplars als infants hospitalitzats de tot Catalunya.

El conte publicat aquest any també es pot descarregar en PDF. A més, al web capnensenseconte també es poden trobar tots els contes publicats des de l’inici del projecte, en format PDF i en videoconte.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat