El PDeCAT portarà al Ple Municipal d’abril la moció per reclamar l’enduriment del Codi Penal

Imatge d'arxiu

L’alcaldessa ha convocat per dilluns 8 d’abril la sessió ordinària del Ple Municipal en la qual es debatrà la proposta del Grup Municipal del PDeCAT que reclama un enduriment del Codi Penal. Aquesta és una de les mesures plantejades des del Maresme per combatre l’augment de robatoris a l’interior dels domicilis que fa temps genera força alarma social. La iniciativa ha estat consensuada amb el Consell Comarcal del Maresme i l’Associació Catalana de Municipis i exigeix, alhora, que l’Estat eixugui el deute que té amb la Generalitat pel que fa a la dotació dels Mossos d’Esquadra.

La proposta d’acord l’avançava a Ràdio Calella TV el tinent d’Alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Calella, Albert Torrent (PDeCAT).

Demanar als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés perquè es modifiqui el Codi Penal per elevar les penes, per si ho podem eradicar (…) Les condemnes per robatori amb força a domicili tenen penes de la meitat de temps que per un delicte igual en països com Alemanya o França.

La moció reclama que es facin efectius els 800 milions d’euros que l’Estat havia compromès per a la millora de recursos materials i humans del cos dels Mossos d’Esquadra.

Les altres dues incloses en l’ordre del dia les presenta el Grup Municipal d’ICV. Una per lluitar contra la criminalització dels joves migrants i dotar econòmicament el seu procés d’acollida i integració. L’altre, per demanar la retirada del Decret Llei de mesures urgents per a la millora de l’accés a l’habitatge que s’està tramitant al Parlament de Catalunya.

En el Ple Municipal d’abril també es debatrà la modificació de la plantilla i la relació de dos llocs de treball. La proposta passa per convertir en plaça de funcionari tècnic superior la de l’advocada laboral (del grup A1); i en una de tècnic mitjà de treballadora social (del grup A2), la de treballadora familiar (del grup AP).

El torn de precs i preguntes posarà el punt i final a la sessió que començarà a les 18.30h i serà retransmesa en directe per Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *