El Ple aprovarà la creació del Síndic Municipal de Greuges

Imatge d'arxiu

Aquesta figura, que actuarà com a Defensor de la Ciutadania, és un encàrrec personal de l’alcaldessa de Calella a la regidoria de Participació, per bé que tant CiU com el PSC, socis de govern, ja ho duien al seu programa electoral.

El regidor de Participació, Marc Buch, ha dit que l’objectiu és donar la màxima qualitat democràtica i millorar el bon govern fent que la ciutadania tingui una persona més a l’abast per exposar-li queixes o consultes. “El seu objectiu és vetllar pel bon funcionament de l’administració en l’atenció al ciutadà. Que quan qualsevol veí vingui a qualsevol dependència municipal sigui ben atesa en tots els tràmits que necessiti, i en cas que es senti desatès o cregui que hi ha hagut una mala pràctica tindrà aquesta figura on s’hi podrà dirigir, explicar-li què li ha passat, i ell en farà un informe per aplicar les mesures correctores que calgui“.

La persona que ocupi aquest càrrec ha de ser independent de l’administració i de consens amb l’oposició. De moment el ple aprovarà la creació d’aquesta figura i una comissió de tots els partits del plenari i tècnics, estudiarà com es farà la creació i a partir de la seva conclusió es decidirà qui pot ser el Síndic Municipal de Greuges de Calella. Marc Buch ha indicat que tot plegat es farà segons marca la normativa vigent en la creació d’aquest tipus d’organismes. “Cada quatre anys s’ha de renovar el càrrec aquest, tot i que es pot repetir. Hi ha una llei que indica quines atribucions i competències té la figura del Síndic, quins suports ha de tenir, etc. Hi ha tot un marc legal que ens marca moltíssim per crear aquesta figura“.

El regidor de Participació ha dit que en un termini de sis mesos està previst que s’hagi creat ja la figura.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *