El Ple Municipal desestima la petició perquè es convoqui la plaça de director de Ràdio Calella TV

IMG_2105

Amb l’abstenció del PP i els vots en contra dels partits del Govern Municipal, PDeCAT i PSC, el Ple Municipal va desestimar ahir la petició perquè s’iniciï el procés per convocar la plaça de director de l’empresa municipal de comunicació, Ràdio Calella TV. La van presentar conjuntament els grups d’ICV i la CUP, amb l’objectiu que es cobreixi la vacant existent des del 2015. Fins ara, les responsabilitats atribuïdes al càrrec l’estant exercint en funcions altres professionals de la plantilla.

En nom dels partits proposants (ICV i CUP), el portaveu ecosocialista, Sebastián Tejada, va argumentar que en absència del director nomenat formalment i per procés de concurrència pública les seves atribucions queden tàcitament assumides pels màxims representants del Consell d’Administració. Davant d’això, va demanar la convocatòria de la plaça per retornar a un escenari “lògic”.

Creiem que la situació és absolutament anòmala i que s’hauria de resoldre d’immediat. Es pot constatar que l’Ajuntament segueix un ritme de contractacions, de nous plans i esdeveniments, ara podrem veure nous projectes; i no hi ha res que pugui impedir que es comenci a fer el procés de selecció d’un director, que és la situació lògica.

El PP es va abstenir en la votació, tot i exposar que la petició formulada és raonable. La portaveu d’ERC, Cristina Gómez, explicava que el seu vot favorable a la proposta s’ha d’entendre com una invitació a obrir el debat important i de fons sobre el model de mitjà de comunicació públic.

Més enllà del mandat actual, és un tema estratègic que ens hem de plantejar entre tots. Tenim un debat pendent del model, la situació actual i la de futur que volem. Per nosaltres això passa per un pacte polític transversal i que ha de superar la contractació o no, i tot el que té a veure amb el procés de selecció d’un director o directora del mitjà.

Des del govern s’assegura que l’empresa municipal de comunicació està funcionant actualment a ple rendiment i amb normalitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat