L’incendi del MUTUR va ser causat per una guspira de les obres de trasllat de l’Escola Salicrú

Entrada del Museu del Turisme, aquest matí
Entrada del Museu del Turisme, aquest matí

Una guspira va originar l’incendi del Museu del Turisme de Calella de principis del mes de gener. Ho confirmava ahir el tinent d’Alcaldia d’Obres Públiques, Jordi Sitjà, qui va desvincular completament aquest succés del funcionament de les instal·lacions de l’equipament museístic o de la seva pròpia construcció, ara fa poc més d’un any. Sitjà va explicar en sessió plenària, i a instància de les preguntes formulades per ERC i ICV, que tant l’incendi com les dues inundacions que han afectat el MUTUR en els darrers mesos han estat efectes col·laterals de les obres d’adeqüació de la Fàbrica Llobet-Guri per al trasllat de l’Escola Salicrú.

Jordi Sitjà va donar explicacions detallades de les incidències registrades en els darrers mesos: les inundacions del 12 d’octubre i del 22 de novembre, i l’incendi del 3 de gener. “Són derivades de les obres que s’estan fent a la fàbrica, no de la que es van fer al Museu”, va afirmar amb rotunditat. Va recordar que s’ha resolt la problemàtica detectada en els baixants d’aigua que va originar les inundacions i va comportar que entrés “uns 10 centímetres d’aigua”, sense malmetre les instal·lacions.

“Quant a l’incendi -va continuar Sitjà- tampoc té res a veure amb l’execució de l’obra del museu. Va ser fruit d’una soldadura de l’obra de dalt, es van filtrar unes espurnes per unes columnes i van provocar aquesta problemàtica, que pagarà l’asseguradora”.

En tractar-se d’incidències que no són atribuïbles a la construcció de l’equipament cultural, l’Ajuntament de Calella no demanarà responsabilitats a l’empresa contructora. El tinent d’Alcaldia d’Obres Públiques va informar que s’ha pres la decisió de mantenir el MUTUR tancat fins, com a mínim, el mes de maig.

“L’actuació que s’està fent amb una obra contundent a la zona dels patis d’infantil i a la nau de la planta baixa -el Museu està en planta semisoterrània- va que no sigui recomanable ni compatible tenir el museu obert. Aquesta afectació tranquil.lament ens portarà al mes de maig, o principis de juny”, va anunciar.

En un primer moment es va parlar d’un curtcircuit a la zona del cablejat de les televisions com a possible causa de l’incendi, en el qual hi van treballar fins a cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. Des de principis d’any, el MUTUR està tancat, una mesura que inicialment es preveia que duraria tan sols uns dies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat