El PP encara no ha obert la carpeta de les municipals del 2019

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

El nou president dels populars a Calella, Miquel Campoy, ha assegurat que desconeix quines són les intencions de futur de l’actual portaveu del partit a l’Ajuntament, Josep Maria Pérez Basart. Tampoc ha aclarit del tot i amb rotunditat si ell s’avindria a tornar a encapçalar la llista del PP a les municipals que se celebraran d’aquí a poc més d’un any. Miquel Campoy ha fet balanç de l’acció del Govern Municipal del PDECat i el PSC, a qui li dona un aprovat pelat; i s’ha referit també a la situació política al país.

En aquest moment, Campoy ha justificat les càrregues policials que hi van haver la nit de l’1 d’octubre a l’exterior de l’Hotel Vila, on s’hi allotjava un nombrós contingent de la Policia Nacional. Ha denunciat la falta de protecció que van rebre per part dels Mossos d’Esquadra però, això sí, ha reprovat que “un dels agents” orinés sobre la gent que es congregava a l’exterior.

Ningú pot aprovar aquest acte, però si davant tens no sé quantes persones que estaven increpant i insultant que hi hagi un moment que la policia reaccioni així. A més van sortir uns quants, la gent va sortir corrents, i dels Mossos em sembla que no hi havia ni presència.

El president local del PP ha titllat d’irresponsables els dirigents separatistes que han conduït el procés i han portat Catalunya a la situació actual. Assegura que s’han basat en mentides i s’han aprofitat de la “bona gent” que se sent independentista i ho defensa de manera pacífica.

Els culpa d’haver vulnerat la legalitat constitucional i estatutària. Campoy diu que estaria d’acord en què se celebrés un referèndum sobre la independència amb totes les garanties.

Si es modifica la Constitució perquè el referèndum legal i amb garanties sigui possible, hi estaria d’acord. Però primer s’ha de modificar la Constitució.

I recorda que totes les resolucions del Parlament Europeu han anat en la línia de donar suport al Govern del PP i el marc constitucional vigent.

En clau local, s’ha mantingut en què el partit encara no ha obert el procés per escollir el cap de llista per a les municipals del 2019. “No s’ha tractat ni a nivell municipal, ni comarcal ni provincial. Fins aquí arribo”, ha dit.

Diu que desconeix si repetirà l’actual portaveu del grup municipal a l’Ajuntament de Calella. Sobre les absències de Josep Maria Pérez Basart a les sessions del Ple Municipal, el president del PP ho ha atribuït a diversos motius: als seus compromisos laborals i familiars, als continguts de l’ordre del dia, moltes vegades amb propostes que no tenen a veure amb Calella, i que hi hagi gent entre el públic que “justament no són fans seus”.

Al Govern del PDECat i el PSC li dona un aprovat justet. Creu que s’hauria d’invertir més en neteja i manteniment -ha parlat de l’estat dels carrers o dels passos a nivell, per exemple- i menys en grans esdeveniments que, segons ell, al final no tenen prou impacte en l’economia local.

No estem d’acord amb gastar més de mig milió d’euros amb la Fira i la Festa Major, pagar 150.000 euros aquest any pel triatló i 50.000 euros per la sortida de la Volta Ciclista (…) No pot ser agafar grans esdeveniments si al final l’estadística d’ocupació ens diu que el percentatge està per sota de fa uns anys.

I ha acabat dient que l’alcaldessa Candini és l’única que es fa veure als actes que se celebren i que sembla que la resta de regidors no hi siguin.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat