El PP manifesta la seva preocupació pel procés de renovació de les guinguetes

Disseny de les noves guinguetes
Disseny de les noves guinguetes

La renovació de les guinguetes de platja preocupa al PP de Calella. A finals de desembre se’n va fer l’adjudicació provisional i es va seleccionar l’empresa contractista de les noves instal·lacions –set en total al llarg del litoral calellenc–, però els populars lamenten que no se’ls hagi comunicat oficialment si el procediment administratiu s’ha conclòs sense entrebancs. El seu principal objectiu, afirma el portaveu Josep Maria Pérez Basart, és que les guinguetes comencin a funcionar el mes de maig, tal i com es preveu. Amb tot, el PP recorda que ja va advertir que els terminis previstos eren molt justos, més tenint en compte que la inversió recau en la iniciativa privada i que aquesta ha hagut de tancar-ne el finançament enmig de les festes.

El portaveu del PP de Calella, Josep Maria Pérez Basart, ha volgut fer pública la seva preocupació sobre la resolució final del procés que permetrà renovar les guinguetes de platja per unes instal·lacions més modernes i adaptades a les necessitats de les empreses que les explotin. Afirma que des de l’última convocatòria de la mesa de contractació no s’ha informat als partits de l’oposició si s’han resolt satisfactòriament tots els tràmits. Això implica conèixer quins són els adjudicataris de les set guinguetes per les que es van concursar, que cap d’ells s’hagi retirat, que s’hagi pogut justificar normalment la documentació aportada, i que disposin del finançament per fer la inversió, uns 200 mil euros aproximadament.

“No sabem quina és finalment la relació entre el contractista i l’explotador”, lamenta Pérez Basart. “Per a empreses una mica grans, reemborsar 200 mil euros en una guingueta pot ser fàcilment assumible i trobar finançament ràpid, però les licitacions es van acabar a finals de desembre i per a persones particulars, trobar diners deu haver estat més complicat”, es pregunta el portaveu popular, qui exposa que el partit té dubtes que la renovació tiri endavant en els terminis previstos i hi hagi les set guinguetes demanades en funcionament.

Pérez Basart reitera que la seva principal preocupació és garantir que el pròxim mes de maig estiguin les guinguetes funcionant. “És un aspecte molt important per Calella”, afirma el portaveu del PP. D’aquí la seva crítica per la precipitació amb la que el Govern Municipal va iniciar el procés de renovació.

“S’hauria d’haver iniciat el procés l’abril o el maig i, d’aquesta manera, tenir tot l’estiu perquè l’explotador i el contractista es posessin d’acord per al finançament; i deixar les obres pel 31 d’octubre, quan es tanquen les guinguetes. Així es podrien fer de forma tranquil·la i assossegada”, manté Pérez Basart.

El PP de Calella ha indicat que si bé va participar en el procés d’adjudicació –com la resta de partits de l’oposició–, no va poder intervenir per contra en l’elaboració del projecte bàsic de les noves guinguetes. Manifesta Pérez Basart que no estava ben definit a nivell tècnic i que això, en el seu dia, ja va comportar alguns problemes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat