La incertesa del curs 20-21 condiciona la compra del material escolar

MATERIAL ESCOLAR

La tornada a l’escola suposa pels pares cada any una despesa extra després de les vacances d’estiu. Una despesa que des dels establiments asseguren que aquest any està sent més baixa per diferents factors. D’una banda pel poc desgast del material del curs passat – que es va haver d’aturar al març-, d’altra per una demanda de llibres més reduïda des de les escoles, i també per la incertesa de com funcionarà el curs i de si les escoles tornaran a tancar.

Davant la incertesa de l’evolució de la pandèmia molts pares i mares han decidit posposar les compres tant de material escolar, com dels llibres de text. Alfred Lieury, de la papereria Roger, ha explicat que la tendència d’enguany ha estat esperar fins a últim moment per fer les compres.

Evidentment es nota que hi ha una davallada de vendes possiblement per l’efecte de la Covid. Sí que és cert, que amb les darreres reunions escolars, i veient que el curs comença dilluns vinent, ara sí que es nota que cada dia tenim més trànsit a la botiga. Els pares ja tenen clar que comença l’escola i s’han de preparar per tornar.

En la mateixa línia s’ha expressat, Marta Rocafort, de la llibreria El Faristol. Ha explicat que molts alumnes possiblement comencen el curs escolar sense tenir tots els llibres de text necessaris.

En anys anterior sí que tenia algun encàrrec al setembre però era un encàrrec puntual. En canvi aquest any m’han vingut tots els encàrrecs ara al setembre i ens estem trobant que hi ha una manca d’estoc. La gent ha vingut tard i els volen ja. Els llibres triguen uns 3,4 o 5 dies. Per tant la gent que està venint aquesta setmana amb sort els hi arribaran dijous que és l’últim dia laborable abans de començar el curs.

Un dels altres factor que han notat des d’aquesta llibreria, és que moltes escoles calellenques enguany han apostat per substituir els llibres de text per llicències digitals, amb vista a un possible curs telemàtic. Un fet, que pels llibreters, els suposa perdre una quarta part de les seves vendes.

A finals de juny quan ens donen el llistat, vam comprovar que dues de les quatre escoles, amb les quals treballem, van gestionar directament des del centre el material escolar. Posant un material que combina llibres de text i llicències digitals, per la qual cosa nosaltres no ho podem vendre. En el meu cas he perdut una quarta part dels clients que tenia.

Segons l’estudi d’El Observatorio Cetelem Estacional, despesa mitjana per alumne per aquest inici de curs serà d’uns 230€. En cas que l’alumne encara no disposi d’un ordinador i toqui fer la compra per a un futur confinament i classes a distància, tocarà fer una despesa d’un cost de 348 € de mitjana pel material telemàtic. D’altra banda, els llibres de text digitals són un 51,35% més econòmics que els llibres de text en paper, amb uns 268 € respecte als 130 € de la seva versió digital

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *