El pregó infantil a càrrec de l’Escola Pia, primer dels actes de la Festa Major de la Minerva 2015

pregó infantil escola pia

Els infants de Calella van ser els protagonistes del primer acte de la Festa Major de la Minerva 2015. Hores abans de l’arrencada oficial de la programació, i a la Plaça de l’Ajuntament, els alumnes de l’Escola Pia van ser els encarregats de pronunciar el pregó infantil, amb una teatralització que va servir per introduir aspectes sobre els que gira l’activitat lúdica i cultural durant tot aquest cap de setmana. L’acte va comptar amb la participació dels membres més joves dels Castellers de l’Alt Maresme i de la Colla de Geganters i Grallers de Calella, que van aprofitar-ho per inaugurar un nou gegantó: Nan el flabiol.

El centre escollit per fer els honors i obrir la programació de la Festa Major de la Minerva 2015 ha estat l’Escola Pia, que divendres a la tarda, i hores abans de l’arrencada oficial de la festa, va portar a la Plaça de l’Ajuntament un pregó teatralitzat en què un nen de Calella explicava la ciutat a una visitant.

La platja, el Far i el clima, o els beneficis de fer esport i quins són els que es practiquen aquí; són alguns dels aspectes que el petit calellenc posava en valor davant la nova coneguda. Ell, jove membre dels Castellers de l’Alt Maresme, va aprofitar per mostrar-li com s’aixeca una torre humana. Els Maduixots, presents a plaça, van fer una construcció.

pregó infantil castells

I seguidament, dalt l’escenari, els alumnes van fer una ballada de sardanes i la peça escollida va ser Record de Calella de Vicenç Bou. Calella ostenta aquest 2015 la Capitalitat de la Sardana, eix temàtic del pregó que tindria lloc hores després, però no es va voler escapar l’oportunitat de fer-ho avinent també al públic infantil.

La tradicional participació dels Geganters de Calella en l’acte va tenir un al·licient afegit, i molt especial. Era el moment més adient per fer la inauguració de la nova figura de la colla, un gegantó que pren la imatge de Joan Roig, un home nascut a Tordera però durant molts anys vinculat a Calella, que acompanyava als gegants de la ciutat en les seves cercaviles. Típic era veure’l portant un flabiol, i aquest element és el que singularitza la nova figura de la imatgeria dels Geganters.

pregó infantil nan

El Nan el flabiol va fer entrada a plaça al ritme de les gralles, donant pas després als petits Quirze i Minerva, que van fer el Ballet dels Gegants.

El pregó infantil, amb pluja de papers de colors inclosa, va acabar amb una xocolatada servida per l’Agrupament Escolta Montnegre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *