Inaugurades les JIF 2015

Jornades Internacionals Folklòriques, l'any 2015
Jornades Internacionals Folklòriques, l'any 2015

Ja s’han posat en marxa unes noves Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya. Com cada any la nostra ciutat ha acollit la primera jornada d’un esdeveniment internacional que enguany celebra la seva 43 edició i que es fa en diferents poblacions com ara Santa Maria de Palautordera, Matadepera, Hospitalet de Llobregat, Sant Joan de Vilatorrada, Rajadell i Barcelona.

La sala polivalent de la fàbrica Llobet-Guri ha acollit aquest dijous a la nit el concert inaugural amb els conjunts de Romania, Estònia, Índia, Itàlia, Croàcia i Catalunya, que ha estat present amb la Colla Sardanista Xàldiga.

El president d’Adifolk, entitat organitzadora de les JIF, destaca el gran volum d’activitat que aquest 2015 té l’organització a la qual representa amb la presència a diferents festivals i esdeveniments de cultura popular.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, recorda que la nostra ciutat ha participat 20 dels 43 anys que es fan les JIF. Un compromís, segons ella, amb el manteniment i difusió de la cultura popular. Per a ella, el valor de la singularitat ens fa universals.

Dilluns i dimarts que ve es faran tallers de danses a la plaça de l’Església a partir de les 17 hores.

Durant aquests 43 anys de JIF hi han participat grups i conjunts folklòrics d’una vintena de països de tot el món que han anat actuant en més de 250 ciutats i pobles del nostre país.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *