El Premi Gaudí del públic s’anunciarà des de la Sala Mozart

L’Acadèmia del Cinema Català anunciarà des de Calella la guanyadora del Premi Gaudí a la millor pel·lícula del 2021 de votació popular. Ho tornarà a fer des de la Sala Mozart, la més antiga de Catalunya en actiu i una de les seus de la programació del Cicle Gaudí. Hi ha vuit candidates, que el públic podrà votar fins el 28 de febrer al portal premidelpublic.premisgaudi.cat. Els que participin en el procés també entraran al sorteig de diversos premis. El veredicte es donarà a conèixer el 6 de març en la Gala dels Premis Gaudí que se celebraran presencialment a Barcelona, en retransmissió en directe per TV3.

L’any passat, el crític Jaume Figueras i la periodista Gemma Nierga van ser els encarregats d’anunciar el Premi Gaudí del públic des de Calella. L’Acadèmia del Cinema Català torna a descentralitzar la gala i opta per donar reconeixement a la sala calellenca, amb més de 100 anys d’activitat cinematogràfica reconeguda.

Des de la Mozart es donarà a conèixer quin dels vuit títols que opten al Gaudí del públic s’emporta finalment el premi. N’hi ha quatre en llengua catalana i altres quatre, en castellà.

premis gaudí del públic pel·lícules

“El ventre del mar”, un drama dirigit per Agustí Villaronga i protagonitzat per Roger Casamajor i Òscar Kapoya sobre el naufragi de la fragata francesa “La Medusa”, el juny del 1816 al Senegal. Una història basada en la novel·la d’Alessandro Baricco.

“Sis dies corrents” és una pel·lícula catalanofrancesa dirigida per Neus Ballús i protagonitzada per Mohamed Mellali, Valero Escolar i Pep Sarrà que relata una setmana a la vida dels tres protagonistes, treballadors d’una petita empresa d’electricitat als afores de Barcelona.

“Tros” és l’òpera prima de Pau Calpe, basada en la novel·la homònima de Rafael Vallbona que retrata la història d’un pagès malcarat que, cansat de patir robatoris, decideix unir-se a la ronda nocturna dels sometents. Roger Casamajor i Pep Cruz protagonitzen aquest drama rural.

“Visitant”, d’Alberto Evangelio, amb Iria del Río, Miguel Fernández i Jan Cornet, entre d’altres, és un thriller que també ha escombrat les nominacions als Goya. Explica la història de la Marga, que escapa de la crisi del seu matrimoni refugiant-se en una casa de poble, on comença a viure fenòmens estranys.

“Las leyes de la frontera”, dirigida per Daniel Monzón sobre la novel·la de Javier Cercas, ens situa a la Girona del 1978 i la relació que neix entre un estudiant de 17 anys, molt introvertit, i dos joves delinqüents del barri xinès de la ciutat. Marcos Ruiz, Chechu Salgado i Begoña Vargas en són els intèrprets.

“Libertad” també tracta sobre l’adolescència i el descobriment. Clara Roquet dirigeix aquest drama protagonitzat per María Morera i Nicolle Garcia, sobre l’amistat que sorgeix entre la Nora i la Libertad, quan es troben un estiu a casa de l’àvia de la família Vidal.

“Mediterráneo” és la pel·lícula basada en els inicis d’Open Arms a Lesbos, Grècia, el setembre del 2015.
El llargmetratge està dirigit per Marcel Barrena i se centra en dos socorristes, l’Òscar (Eduard Fernández) i el Gerard (Dani Rovira) que viatgen a la illa impactats per la fotografia d’un nen mort ofegat a les aigües del Mediterrani.

“Tres” és un drama fantàstic de Juanjo Giménez, amb Marta Nieto i Miki Esparbé, sobre una dissenyadora de so que comença a patir una dissincronia cerebral entre el que veu i el que sent.

Les votacions es poden fer fins el 28 de febrer al portal premidelpublic.premisgaudi.cat. Entre els participants es sortejaran una targeta VIP doble per anar al cinema tot l’any i una subscripció anual a Filmin.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.