El Premi Iluro celebra la 60 edició obrint-se a tot el territori i ampliant la temàtica

El Premi Iluro que atorga anualment la Fundació Iluro de Mataró arriba a la seva 60a edició amb novetats. S’obre a tot el territori i s’amplia a l’àmbit de les humanitats i les ciències socials, a més de les tradicionals investigacions històriques. Ja no caldrà que les obres estiguin exclusivament centrades en Mataró o el Maresme, sinó també hi poden concórrer els treballs de qualsevol àmbit territorial on el Maresme hi tingui un interès especial.

Ho ha explicat la secretària del jurat del Premi Iluro, Roser Salicrú, en una entrevista a l’Info Vespre.

Aquest any, aprofitant la 60a edició i que en els dos darrers anys el premi ha quedat desert, hem volgut incidir una mica més en territori. Incidir en Mataró i comarca però també donar la possibilitat a que treballs d’un àmbit més general d’història de Catalunya però en els quals Mataró i la comarca del Maresme tinguin una presència destacada que també hi puguin concórrer.

Hi pot participar qualsevol treball de recerca original i inèdit que tingui a l’entorn d’unes 400 pàgines d’extensió. Un premi amb 60 anys d’història que va néixer per donar a conèixer la història de la comarca.

Aquest premi el va crear en el seu moment la caixa d’estalvis de Mataró justament per potenciar el coneixement de la història del passat de Mataró i de la comarca. És un premi amb molt llarga tradició que ara fa 10 anys, a la 50a edició va rebre la Creu de Sant Jordi i que és historiar, donar a conèixer el coneixement d’humanitats i ciències socials i d’història relacionat amb la comarca.

El premi està dotat amb 4.500 euros i la publicació de l’obra, tant en paper com digital.

El premi està dotat amb 4.500 euros més la publicació en paper a la pròpia col·lecció del Premi Iluro que porta publicats 81 títols, publicació digital perquè des de fa 3 o 4 anys la Fundació Iluro va considerar que tot aquest patrimoni col·lectiu s’havia de posar a l’abast del públic sense límits, per tant, ara està tot digitalitzat i és accessible des de la web www.premiluro.cat, per tant, hi ha la dotació econòmica, la publicació i l’edició digital

A més del Premi Iluro, també hi ha accèssits que no tenen dotació econòmica però sí aconsegueixen la seva publicació. Salicrú ha animat a la gent de Calella a presentar les seves obres. Hi ha temps fins al 17 de setembre a les 20 h a la seu de la Fundació Iluro, situada a la Riera 96 de Mataró.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la secretària del jurat del Premi Iluro, Roser Salicrú.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *