L’ATC demana agilitzar el procés de concessió de més guinguetes per al 2017

Imatge d'arxiu

L’Associació Turística de Calella (ATC) ha posat sobre la taula algunes propostes per garantir la cobertura de serveis al litoral. L’empresariat turístic, davant l’escenari creat després del procés d’adjudicació de les noves guinguetes, han sol·licitat que s’instal·li un mòdul de venda de begudes que doni bàsicament servei a l’extrem sud de Garbí. Amb tot, i pensant en la possibilitat que s’obri un nou procés d’adjudicació d’establiments de cara al 2017, l’ATC ha reclamat al Govern Municipal que no demori la decisió a veure com funcionen les guinguetes aquest estiu. Aquesta és la posició defensada fins al moment per l’executiu local.

L’ATC ha demanat al Govern Municipal que activi un nou procés d’adjudicació de guinguetes per al 2017, i especialment per cobrir la “falta de serveis” que hi haurà aquest estiu a Garbí. Aposten per un model d’establiment diferenciat dels que s’estrenaran aquest mes de juny –més petits i amb una oferta més restringida–, per així no crear greuges comparatius amb els arrendataris que les explotaran. Però el sector privat recalca que, per lògica empresarial i atenent als tempos de l’administració, aquest procés caldria obrir-lo quan abans millor, i no esperar a fer balanç d’aquesta temporada, com s’ha defensat des de l’executiu de Montserrat Candini.

“No esperem massa, ni tampoc al resultat d’aquesta temporada, perquè es pugui posar en marxa la Setmana Santa del 2017, que caurà més tard que aquest any”, ha dit la presidenta de l’ATC, Isabel Mallol, qui insisteix que els empresaris “han de fer les seves previsions econòmiques”.

Aquesta és una de les recomanacions que l’ATC va traslladar al Govern Municipal en una reunió mantinguda dilluns, i en la que també van proposar l’obertura d’un mòdul de venta de begudes a la platja de Garbí. Aquest és el tram de platja que ha quedat més descobert perquè només s’hi obrirà una guingueta. “Havia d’estar entre el lloc de dinamització de l’Agència Turística, a l’antiga guingueta número 2, i el Far. Aquella zona quedava totalment buida d’uns serveis que fan falta per als clients de càmpings o d’hotels de la zona”, ha assenyalat Mallol.

En cas de tirar-se endavant la proposta, caldria fer-ne una concessió pública, tal i com ha apuntat Mallol. En la reunió de dilluns, es va acordar la col·locació de quatre sanitaris químics a Garbí, dotats amb canviadors de bolquers i accessibles; a més de quatre pistes de volei platja i una passera de fusta fins al bot de l’aigua que s’instal·larà al costat de la nova caseta de socorrisme.

Reforçar la il·luminació al Passeig Manuel Puigvert

En previsió d’una major concurrència de visitants, turistes i passejants al tram de la platja Gran, on s’hi concentraran tres de les quatre noves guinguetes, l’ATC ha reclamat reforçar la il·luminació al Passeig de Manuel Puigvert. Serà zona de pas obligat per accedir a la principal oferta de bars i restaurants sobre la sorra i a la fresca, i per això han traslladat la petició als responsables de les àrees de Serveis Públics i Territori.

“És molt fosc i senzillament es tractaria d’un canvi de bombetes, no calen grans inversions. Pots tenir a tres metres una persona i no saps qui és perquè no li veus la cara”, ha exposat Mallol.

Quant a l’oferta que faran les noves guinguetes de platja, Mallol ha insistit que tot i que l’explotació estigui en mans d’empresaris hotelers, no serà únicament adreçada a turistes i visitants. La presidenta de l’ATC ha argumentat que la clientela local serà igualment prioritària per als guinguetaires tenint en compte que podran obrir tot l’any, i no només durant la temporada turística.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *