El president Puigdemont assistirà aquest diumenge a l’Aplec de Calella

El president Puigdemont en una ballada de sardanes a la Cerdanya (Foto: Jordi Pardinilla /Nació Digital)

El president de la Generalitat assistirà a l’Aplec de Calella, l’Aplec Pairal de Catalunya, que enguany celebra el seu norantè aniversari. S’ha confirmat la seva presència al Pati de l’Ós, aquest diumenge a la tarda, on Carles Puigdemont té previst dirigir-se al públic. Això serà a les sis de la tarda, però prèviament, presidirà la inauguració de la primera l’escultura de bronze d’una sèrie que l’Ajuntament de Calella ha encarregat per rememorar la història local a través de personatges simbòlics.

Carles Puigdemont farà aquest diumenge la seva primera visita oficial a Calella com a president de la Generalitat de Catalunya. Assistirà a l’Aplec Pairal de Catalunya, la trobada sardanística més antiga de Catalunya, en l’edició del seu norantè aniversari. Una visita que es farà coincidir amb el descobriment d’una escultura de bronze que representa una noia assegura en un banc, portant un flabiol i un tamborí. Instruments propis de la música de cobla.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha confirmat l’assistència de Puigdemont a l’Aplec, que tindrà una transcendència històrica, com la va tenir la visita del President Tarradelles després de tornar de l’exili. Candini. “És la primera visita. Estem molt contents. Com bé diu és històrica perquè 90 anys de l’Aplec Pairal de Catalunya no és poca cosa. I estem en moments de grans transcendència pel nostre país. I ens sentim absolutament honorats que pugui venir i presidir un acte cultural com l’aplec degà, en un context de vida social, cultural i política del nostre país molt important, i crec que en bona mesura hi ha un símil entre quan va venir el President Tarradelles en aquell moment i la visita d’ara del President Puigdemont”.

El president català serà rebut prèviament a l’Ajuntament de Calella, on signarà en el llibre d’honor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *