Tejada (Calella en Comú): “El Govern no té cap pla per a la reconstrucció”

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Calella en Comú insisteix en tenir un pla de reconstrucció per afrontar amb garanties l’escenari postpandèmia. Diu que no n’hi ha prou amb els objectius que es recullen en el pressupost municipal, i menys si és una còpia de l’anterior i s’executa de forma improvisada, com assegura que fa el Govern Municipal del PDeCAT i el PSC. El portaveu dels comuns, Sebastián Tejada, ha reclamat avui una estratègia clara i consensuada per donar resposta a les noves urgències socials i econòmiques que ha d’afrontar Calella donades les necessitats, que ja s’estan fent evidents. Les seves xifres són les següents: unes 2.000 famílies que recorren a Càritas, 1.600 persones a l’atur i altres 2.000 en ERTO, un 30% de pobresa infantil i una temporada turística, la del 2021, que assegura serà dolenta.

Tejada continua defensant que cal establir una base d’actuació que garanteixi la reacció a les necessitats socials i econòmiques que han aflorat a Calella i que ajudi a la transformació del model productiu. Assegura que això s’ha de posar negre sobre blanc en un pla, que hauria de ser consensuat amb tots els agents. El portaveu dels comuns ha recordat que s’han ofert reiteradament al Govern i que mai se’ls han escoltat.

No l’ensenyen perquè no el tenen. La frase “no deixarem a ningú enrere” és buida perquè no hi ha res al darrera més que algunes actuacions inconnexes que aniran variant en funció que se suspenguin coses i es disposin alguns diners. En l’àmbit de la transparència, relatiu. Seria realment transparent tenir un pla d’actuació concordat, que sigui fàcil d’avaluar i seguir.

Tejada ha criticat la gestió pressupostària de l’executiu de Candini que, segons ha dit, “manega a les Juntes de Govern i a base de contractes menors, contractacions discrecionals i a través d’empreses de treball temporal”.

A més, ha tornat a posar l’accent en què els comptes inclouen despeses innecessàries, posant d’exemple l’estàtua dels sanitaris.

No li sembla que tenim molts problemes a la ciutat com per desviar 1 minut en aquest tema. Ens hem de dedicar al que toca, que no són aquestes coses. I amb el tema de l’estàtua és evident. Amb 16.000 euros igual col·loquem tres famílies durant un any en un pis.

Al marge d’això, el portaveu dels comuns ha dit que l’Ajuntament hauria d’adaptar la seva estructura per assegurar-se el màxim de recursos econòmics que extraordinàriament convocaran les administracions supramunicipals per refer-se de la crisi de la Covid.

Necessitem aquesta capacitat per recollir recursos que estaran a la nostra disposició, sinó acabarem recollint engrunes. Petits projectes per millorar l’aire condicionat o posar tres plaques fotovoltaiques. No, parlem de solucions a l’engròs.

Fa referència als fons europeus NEXT GENERATION, dotats amb 140.000 milions d’euros, i que l’Estat s’encarregarà de distribuir. Però al marge d’aquesta injecció sense precedents, Tejada recorda que també la Generalitat o Consell Comarcal del Maresme donaran ajuts extraordinaris.

En un altre ordre de qüestions, el portaveu de Calella en Comú ha recordat que l’auditoria a l’empresa Urbaser de neteja i recollida de la brossa va ser iniciativa del seu partit, recolzada per la resta de l’arc plenari. Dels resultats, diu Tejada que encara no els tenen i que, a tot això, els agradaria contactar amb l’empresa a qui s’ha encarregat.

Ens agradaria tenir alguna reunió amb els redactors perquè les auditories les carrega el diable. A vegades fer una ullada a com es produeixen ajuda a aconseguir els objectius.

Calella en Comú voldria ampliar l’àrea de protecció que s’ha senyalitzat a l’entorn de Les Roques per crear una reserva marina que arribés a la Serra de les Guilles. I sobre la platja de gossos, Tejada ha replicat Candini assegurant que determinar-ne la ubicació no serà cap problema “perquè tenim 2 quilòmetres de platja i és poc densa”. Els comuns ho portaven al seu programa electoral perquè defensen que es tracta també d’un producte turístic d’alt valor afegit.

Atendre els gossos dels visitants i els nostres genera activitat econòmica si es fa bé: veterinaris, passejadors… És un mercat interessant, un producte turístic de valor afegit alt que ens interessa. De productes de baix valor afegit tenim tots els que vulgui.

Calella en Comú s’alinea amb Esquerra i la Cup a l’hora de demanar espais de diàleg i de comunicació real amb l’equip de Govern.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. josé maria vila comas escrigué:

    Demano al senyor Tejada, aclareixe l´afirmació que “les auditories les carrega el diable”. José Mª Vila Comas. Auditor de comptes ROAC 14437

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat