La Catalunya Film Commission promociona Calella al món com a ciutat plató

Rodatge d'"Amics per sempre", la tvmovie produïda per TVC sobre els JJOO de Barcelona'92

L’Ajuntament de Calella es va adherir l’any 2010 a la Catalunya Film Commission (CFC), organització del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que s’encarrega de promocionar una xarxa de 200 municipis com a escenaris de produccions audiovisuals i cinematogràfiques. I ho fa a nivell internacional, contactant amb les productores i oferint-los un catàleg de paisatges i localitzacions naturals o urbanes divers i ric. La responsable de la CFC, Carlota Guerrero, ha explicat a Ràdio Calella TV que en els últims anys s’està produint una descentralització de la producció fora de la ciutat de Barcelona, tot i que la capital catalana continua copant la gran majoria de la demanda.

Per Guerrero, tot i el gran atractiu per pantalla que continua representant el paisatge barceloní, Catalunya està arribant a un equilibri territorial que treu càrrega i inconvenients a la capital.

“Quan se sap i es dona a conèixer altres localitzacions amb serveis i atencions, es tendeix a sortir per trobar nous paisatges. Estem anant cap a una combinació perfecte: ajudem a treure rodatges de Barcelona, que acostuma a anar molt carregada, i oferim una riquesa d’escenaris més enllà del que pot ser una ciutat”, ha comentat la responsable de la CFC en declaracions a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Durant el 2016, Catalunya va acollir 4.040 produccions cinematogràfiques, televisives o publicitàries, una xifra rècord que s’atribueix, d’una banda, a la gran varietat de localitzacions que ofereix al país, a la climatologia -amb molts dies de sol i moltes hores de llum- i a la gestió eficaç que es dona a les productores. En això, el suport de la Catalunya Film Commission és essencial. “La nostra feina consisteix a coordinar la xarxa de més de 200 municipis i, d’una banda, donem eines a les administracions locals per explicar-los les necessitats del rodatge -per exemple un espai per aparcar els camions, talls de trànsit, de càsting de figuració…- i a través de la pàgina web, amb un directori de localitzacions, podem explicar al món què podem oferir des de Catalunya”, ha explicat.

Igualment, els responsables de la Catalunya Film Commission assisteixen a trobades internacionals on mantenir contactes amb les grans productore,s sempre interessades en buscar noves localitzacions. L’última, per exemple, al Festival de Cannes. Allà però, Catalunya i les seves ciutats cada vegada són més reconegudes, gràcies també a produccions de gran repercussió i impacte internacional com Vicky Cristina Barcelona de Woody Allen, o el rodatge de la sèrie nordamericana Joc de trons a Girona, ara farà dos estius.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Carlota Guerrero, responsable de la Catalunya Film Commission.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *