El president Torra i el conseller Bargalló inauguren l’escola el Far

inauguració El Far00000000

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha inaugurat oficialment avui l’escola El Far. Han obert l’acte l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i la directora de l’escola, Ana Codina.

Quim Torra ha mantingut un diàleg amb els alumnes sobre allò que és més important a l’escola. Torra s’ha mostrat satisfet de poder inaugurar el centre perquè afirma que és una manera de fer país.

I jo us demanaria que a més a més de que vingueu a l’escola a estudiar, a aprendre, a esforçar-vos, perquè potser algun de vosaltres serà el President de la Generalitat o una Presidenta, que ja ens convindria tenir presidentes de la Generalitat. O potser serà l’alcalde o alcaldessa de Calella. O potser serà un metge i treballarà per curar la gent. Per tant, jo us demano a tots vosaltres, nois i noies, que estudieu i que us esforceu molt i molt cada dia, que jugueu, que aprengueu amb els vostres amics i sobretot que estimeu als mestres.

El president ha assegurat que estan començant a dissenyar la República Catalana i ha demanat als mestres que actuïn amb independència i llibertat per aplicar els projectes educatius que considerin.

Voldria també adreçar-me a la Comunitat Educativa del país i en general al país. Vinc d’inaugurar també un CAP a la Mina, ara estic inaugurant una escola, per un President de la Generalitat res pot ser més satisfactori que això: passar de la sanitat a l’educació i adonar-se que treballem pel futur de la gent, de les persones, pel país que somniem, per la República que ja estem començant a dissenyar. Us agraeixo a tots, pares, mares, el vostre compromís amb l’escola, us agraeixo de cor als mestres i les mestres la vostra feina. Sabem que treballeu per vocació, però volem que treballeu amb total independència. Vosaltres sou els que millor podeu dir-nos com hem d’educar els nostres infants i volem que treballeu amb total llibertat.

Per la seva banda, el Conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha volgut destacar la importància dels educadors.

Els edificis escolars són molt importants però es fan per vosaltres, perquè pugueu estudiar, pugueu aprendre, pugueu treballar. Però el més important no és l’edifici, el més important són els mestres i les mestres i jo voldria aprofitar avui que hi ha els pares i les mares i els mitjans de comunicació, que recordem sempre que l’escola existeix perquè hi ha alumnes, que l’escola existeix no perquè hi hagi un edifici, que l’escola existeix perquè hi ha mestres.

L’alcaldessa Montserrat Candini ha posat de relleu el paper de complex educatiu que té hores d’ara la Fàbrica Llobet, on a banda de l’Escola El Far, hi ha l’Escola Oficial d’Idiomes, l’escola de Dansa, de Teatre, de música i l’escola Oberta.

Ens ha costat molt però finalment tenim aquesta escola que tanca el cercle. A un espai com la Fàbrica Llobet, que té molts anys d’història de les nostres generacions anteriors que era una fàbrica tèxtil on els vostres avis i besavis treballaven, que va haver tant d’esforç i treball, quan Calella era capdavantera des d’un punt de vista tèxtil, finalment aquesta fàbrica que ja no tenia aquesta funció, acaba esdevenint un equipament molt gran que és un complex educatiu.

Candini ha volgut agrair tot el treball i l’esforç que ha fet la comunitat educativa.

La directora de l’Escola, Anna Codina, ha recordat la història del centre, des que va iniciar la reivindicació per aconseguir un nou edifici a finals dels 70 fins ara i ha destacat els valors de l’escola.

L’escola El Far és una escola catalana, que vol respondre els principis de respecte i pluralisme ideològic de la societat que l’envolta. Té uns valors d’inclusió educativa i d’equitat. Basa la seva línia metodològica en l’atenció personalitzada a l’alumne tenint en compte el seu ritme evolutiu i les seves capacitats intel·lectuals. Té un procés d’aprenentatge actiu i obert.

Recordem que aquest equipament té 44 anys d’història i es va traslladar a la Fàbrica Llobet-Guri la passada primavera. Va ser aleshores quan després d’un procés participatiu de tota la comunitat educativa, es va decidir canviar el nom de Doctor Carles Salicrú a El Far.

El projecte de l’escola es va iniciar el 2013 amb l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que també ha estat present en l’acte, i ha comptat amb un pressupost de 4 milions d’euros. També han participat el director general de Centres Públics, Josep González, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental, Pere Masó, i l’adjunta del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental, Lourdes Gil.

A continuació podeu recuperar l’acte d’inauguració de l’escola El Far.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat