L’AVAH fa una crida per aconseguir voluntaris

L'Espai Amic, un servei de voluntariat per pacients que han patit un ictus

L’Associació de Voluntaris i Amics de l’ Hospital necessita persones que es vulguin comprometre a col·laborar amb l’entitat. Actualment compta amb més d’una trentena de persones que fan tasques de suport a malalts i familiars i que participen en les activitats diverses que fan durant tot l’any.

L’ AVAH busca dos tipus de voluntaris. En primer lloc persones que puguin acompanyar malalts, tant en el servei de suport de salut mental com a l’ Hospital. Es tracta de voluntaris que rebran un formació específica per poder realitzar aquesta tasca i que són persones que hauran de passar prèviament una entrevista amb la neuropsicòloga de l’entitat. Són declaracions de Josep Puig, director de l’AVAH, a Ràdio Calella TV.

Tenim les persones que fan voluntariat amb els malalts, tant a l’hospital, a l’hospital d’aguts, al sociosanitari o al Club Social de Salut Mental. Aquest voluntariat és una mica específic, es necessiten unes determinades condicions, i això es fa en una entrevista amb la neuropsicòloga de l’associació. Es valora que la persona té les condicions per poder estar acompanyant amb persones malaltes o amb problemes de salut mental que vulgui estar i que haurà de fer una formació inicial i assistir cada mes a una sessió de formació.

En segon lloc, demanen persones per ajudar a les activitats que fa l’ AVAH de manera habitual, com és el cas de la seva participació a la Fira de Calella i l’Alt Maresme que comença el proper dia 21.

La nostra associació ens diem Voluntaris i Amics. Quan diem amics és perquè hem hagut de diferenciar que també necessitem gent que col·labori amb nosaltres organitzant la tira d’activitats durant l’any per recaptar fons, per buscar diners, per tant, també necessitem persones que vulguin venir a treballar amb nosaltres. Ara mateix vindrà la Fira de la Gent Gran, la Fira de l’Alt Maresme i la Festa Major i mobilitzem cap a 40-50 persones en totes les activitats que nosaltres fem. També farem el mercat solidari aquest mes d’octubre.

Els darrers cinc anys, l’AVAH ha donat servei i suport a unes 1500 persones a tot l’ Alt Maresme i compta habitualment a més d’una trentena de voluntaris i gairebé 40 amics.

Puig ha afirmat que la situació econòmica de l’entitat està normalitzada després del retràs en el pagament de les subvencions causats, tal com va explicar el director de l’AVAH a Ràdio Calella TV, per l’aplicació de l’article 155.

La tenim normalitzada. Va ser bastant terrible perquè vam cobrar tot l’any el dia dels innocents, el dia 28 de desembre. Però nosaltres tenim professionals contractats i hem de pagar cada mes les assegurances i les despeses. No vam tenir els diners ben bé fins tres dies abans d’acabar l’any. Ara, cada mes rebem de la part que tenim concertada amb el Departament, que és del Club Social, que és el programa més costós. Això ens ajuda molt a la tresoreria i també a fer que aquest any, per fi, després de 4 o 5 anys, hem pogut tornar préstecs que teníem.

Per posar-se en contacte amb l’entitat, els interessats, poden fer-ho a través del web www.avah.cat o enviar un dels següents correus electrònics evoluntariat@salutms.cat o avah@gmail.com.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Josep Puig, director de l’AVAH.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *