El president de la Generalitat, Quim Torra, inaugura la plaça Muriel Casals i Couturier

inauguració plaça muriel casals00000000

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha inaugurat la plaça en homenatge a Muriel Casals i Couturier, qui va ser presidenta d’Òmnium Cultural i diputada de Junts pel sí. Ho ha fet després d’inaugurar també l’escola El Far, acompanyat del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

El President ha dedicat unes paraules a Muriel Casals després descobrir la placa commemorativa, on es pot llegir «No som aquí per buscar el somni. Nosaltres som el somni». Casals va morir fa dos anys com a conseqüència de l’atropellament d’una bicicleta.

Per què és molt important aquesta plaça per mi? Jo vaig treballar amb la Muriel molts anys i que la seva personalitat, el seu humanisme, el seu patriotisme, ens acompanyin aquests dies que vindran.

El PDeCAT i el PSC van proposar el nom de l’expresidenta d’Òmnium Cultural per batejar la plaça, una moció que va aprovar-se també amb el suport d’ERC, la CUP i ICV-EuiA.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, va destacar la trajectòria de l’activista cultural i líder del moviment independentista en favor de l’ensenyament en català i la promoció i defensa de la cultura. El seu passat com a professora universitària és un dels motius pels quals el seu nom ha estat proposat i finalment acceptat per batejar la plaça que hi ha a l’accés de l’Escola El Far.

IMG-8130

Placa commemorativa de la plaça Muriel Casals i Couturier

Podeu recuperar la inauguració de la plaça Muriel Casals a càrrec del president de la Generalitat, Quim Torra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *