El preu de les hortalisses es manté a Calella

IMG-5985

Diversos mitjans apunten que es comencen a disparar els preus d’algunes verdures i hortalisses a causa de la sequera, per la falta de pluges. Un augment especialment acusat en la mongeta tendra, que a Mercabarna es ven a un preu un 55% més alt que l’any passat, i en el tomàquet, que ha patit un 44% d’increment en el preu.

A Calella, els paradistes del Mercat Municipal han assegurat no haver notat un canvi significatiu en el preu o en la davallada de producció. Montserrat Gelmà, de l’stand Cal Xoi, ha explicat que han venut els productes al mateix preu que sempre i que, en tot cas, l’increment de preu es veuria reflexat a partir d’ara perquè les hortalisses venen d’Almeria.

“Ja l’hem acabat. Ara ja s’ha acabat la mongeta, el tomàquet. El que continuem tenint és una mica de pebrot verd. L’albergínia també ja la vam acabar. El que és l’hortalissa d’estiu ja l’hem acabat. Ara totes les hortalisses aquestes, el pebrot, l’albergínia, el carbassó, el tomàquet, tot ja comença a venir d’Almeria. Però no perquè hi hagi sequera, sinó perquè aquestes hortalisses són d’estiu i a l’hivern comencen a venir productes d’Almeria, de fora de Catalunya. Com que ja s’acaba la temporada d’aquí, augmenta el preu però precisament perquè ve de fora no perquè més sequera o menys”

Montserrat Gelmà ha assegurat que no s’ha notat gaire diferència en el preu en relació a l’any passat i que, en tot cas, la causa seria una disminució en el nombre de productors.

“El preu de la mongeta pot ser que hagi augmentat una mica perquè potser aquest any no hi ha hagut tants productors com altres anys pero amb diferència no gaire. No s’ha notat molta diferència. I amb els altres productes igual, més o menys”

Tot i així, diversos mitjans alertaven que, de cara al Nadal, es podria notar la manca d’algunes d’aquestes hortalisses o que es puguessin comprar però a un preu desorbitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat