Els Bombers fan una valoració positiva de com ha anat la campanya forestal 2017

Efectius dels Bombers treballant en l'extinció de l'incendi a Calella al juliol

Els Bombers de la Generalitat han tancat la campanya forestal 2017 al Maresme de manera positiva. Pep Colàs, Sotsinspector del Centre Territorial del Maresme i el Vallès Oriental dels Bombers de la Generalitat, ha explicat en una entrevista a Ràdio Calella Televisió que preveien una campanya curta i intensa, però que finalment no ha estat així.

El Sotsinspector Colàs ha comentat que al Maresme, malgrat la sequera i la plaga de Tomicus que afecta als boscos del Maresme, no hem patit grans incendis forestals. Colàs però, diu que el principal problema que té el Maresme és la gran quantitat de gent que viu, sobretot en urbanitzacions i que fa que sigui una zona molt sensible per a ells, ja que el primer són les persones.

Colàs també ha destacat que la població està conscienciada amb els incendis forestals i ha destacat que el nombre d’avisos que reben en cas d’incendi, és molt elevat.

El 16% dels incendis són provocats per l’home, i un 8% per burilles. Des de Bombers, tot i que no és un augment alarmant, si que s’ha incrementat el percentatge.

A la nostra comarca hem tingut 133 incendis, entre agrícoles, forestals i urbans.

La població més castigada pels incendis ha estat Mataró, amb 25 focs, 18 dels quals en vegetació urbana, 5 en massa forestal i 2 en vegetació agrícola. La segueix Palafolls, amb 19 incendis, 2 de vegetació agrícola, 5 forestals i 12 urbans.

A Calella, només hem tingut 1 incendi en vegetació forestal.

Al següent enllaç podeu consultar les dades dels incendis registrats al Maresme aquest estiu facilitades pels Bombers de la Generalitat.

A continuació podeu escoltar l’entrevista íntegra a Pep Colàs, Sotsinspector del Centre Territorial del Maresme i el Vallès Oriental dels Bombers de la Generalitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *