El primer dels Sants Barbuts no porta el fred de rigorós hivern

En la tradició catalana, la setmana del mes de gener en què s’escauen Sant Pau ermità (15 de gener) i Sant Antoni abat (17 gener) és la més freda de l’any. Aquesta denominació prové del fet que es representen iconogràficament lluint llargues barbes, espesses i abundoses, per protegir-se de les baixes temperatures. Aquest 2020, la dita no es compleix, en general a tot Catalunya. La temperatura màxima que s’ha de registrar avui dimecres arriba als 12 graus, la mínima es quedarà a la meitat. Divendres, per Sant Antoni Abad, patró dels animals, la màxima pujarà fins els 17 graus i la mínima serà de 8 graus. Marcarà un punt d’inflexió perquè els mapes del temps, a partir de llavors, apunten cap a una baixada més pronunciada dels termòmetres.

Les temperatures tocaran fons diumenge amb valors que durant el dia podrien arribar als 11 graus, però que de nit sí seran més fredes, amb mínimes de fins a 3 graus.

Sant Pau ermità i Sant Antoni abat, dos dels Sants Barbuts, no se celebraran aquest 2020 amb fred de rigorós hivern. Però igualment presteu atenció als refredats perquè, segons la dita: “Setmana dels Barbuts, setmana d’esternuts”.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *