Polseres Candela vol fer una marató pel càncer infantil a Calella

Cada cop són més els establiments de Calella que venen les Polseres Candela o les entitats, AMPES o clubs que organitzen jornades benèfiques en benefici aquesta associació que va néixer ara fa set per aconseguir fons per la lluita contra el càncer infantil. Doncs bé, ara Polseres Candela vol anar una mica més enllà, i davant la gran resposta i de les múltiples allaus de solidaritat del poble calellenc, vol aconseguir fer una jornada solidària dedicada al càncer infantil aquí Calella.

És el que han proposat Nieves Tejeda i Laura Cuadrado, dues calellenques i mares de nens que han patit la malaltia avui al programa La Ciutat. La idea és fer una marató al Passeig Manuel Puigvert o la Fàbria Llobet-Guri, durant tot un dia per recaptar els màxims fons per a la recerca del càncer infantil. Una idea que encara està en uns estadis molt inicials i recorden que per a poder-ho fer es necessita el suport d’entitats i voluntaris.

Tenim moltes botigues aquí Calella distribuint les polseres Candela, però ara busquem un plus. Teniu moltes idees, s’organitzen caminades, xerrades, actes benèfics… doncs perquè no fem una jornada dedicada al càncer infantil? Impliquem a tota la societat de Calella. Tenim el passeig Manuel Puigvert, la Fàbrica Llobet… on podríem fer tota una jornada dedicada al Càncer Infantil. El correu de l’associació és polserascandela@gmail.com per tots aquells que vulguin col·laborar o fer pluja d’idees.

Les polseres Candela són unes polseres de fils de colors que fan els nens ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu. En van començar a fer gràcies a l’ajuda d’una de les infermeres, i ho va acabar liderant la Candela, una de les pacients, que finalment els hi va acabar posant el nom. Els diners que recapten les famílies els destinen íntegrament a la recerca del càncer infantil. De fet Polseres Candela ha aconseguit recaptar ja 2 milions d’euros i ha esdevingut un autèntic moviment social que compta amb més d’un miler de persones i centenars d’escoles, residències d’avis, associacions, empreses, clubs esportius i comerços mobilitzats a tot el territori espanyol. Tejeda i Cuadrado han agraït aquesta solidaritat amb menció especial per a Calella.

Agrair a totes les voluntàries que tenim aquí i a la societat calellenca en general, perquè ens adonem que tothom amb els seus recursos fica el seu granet de sorra per aquesta causa.

Tejeda i Cuadrado han llençat també una última petició, en aquest cas cap a l’alcaldessa, Montserrat Candini. I és que les dues mares han demanat que el pròxim 15 de febrer, dia internacional contra el càncer infantil, s’il·lumini el Far de color daurat.

Ens agradaria que pel dia 15 de febrer es pugui il·luminar el Far de Calella de color daurat, amb el color del llaç daurat que simbolitza el càncer infantil. Ens agradaria que sigui un dia que sigui visible a la nostra ciutat.

Una acció que asseguren que seria un homenatge als 1.200 infants amb càncer que es diagnostiquen cada any a Espanya.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *