El representant de Marea Pensionista a Calella celebra amb “optimisme moderat” la pujada de les pensions

marea pensionista

Una pujada del 0,9% a les pensions, d’acord amb l’increment de l’IPC, ha estat la primera mesura que ha adoptat el nou govern de coalició format per PSOE i Unides Podem. Ho va anunciar ahir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, després del primer consell de ministres del nou executiu al Palau de La Moncloa. De fet, aquesta pujada s’esperava pel desembre, però el president del govern espanyol, encara en funcions, la va ajornar i va assegurar que arribaria després de formar govern. Aquesta mesura es tradueix a la pràctica, en què una pensió de 600 euros tindrà un augment de 5 euros i escaig. Des de Marea Pensionista han celebrat la mesura però amb un “optimisme moderat”

El seu portaveu a Calella, Blas Pérez, considera una molt bona notícia que s’hagi fet com a primera mesura del nou executiu espanyol, però ara van més enllà i demanen que aquesta pujada del 0,9 per cent, igual a l’augment del cost de la vida, s’estipuli per llei.

Considerem una bona notícia que s’hagi fet com una de les primeres mesures d’aquest nou govern. Però creiem que s’ha de garantir per Llei, perquè governi qui governi això no torni a passar. Que facin com van fer amb l’article 135.

La pujada s’aplicarà des de l’1 de gener, però sembla difícil que els pensionistes ja la cobrin en la nòmina aquest mes, tenint en compte que ja estem a dia 15.

El primer consell de Ministres també ha aprovat renovació del Pacte de Toledo –l’acord entre partits per garantir el futur de les pensions–. Es buscaran mesures justes i equilibrades pels pensionistes, però sense oblidar els compromisos d’estabilitat pressupostària amb Brussel·les. De fet els pensionistes sí que se senten pessimistes respectes la renovació del pacte i asseguren que “no ha representat els interessos dels pensionistes, ni ha complert amb la normativa vigent”.

El pacte no ha complert amb les funcions que havia de complir. S’han saltat la normativa. Aquí va tenir unes repercussions i sembla que no han donat suport a les persones desemparades, ni ha representat els interessos dels pensionistes. El que veiem és que l’IPC que s’ha perdut des de fa anys, sí que s’ha intentat frenar la caiguda. Som optimistes amb aquest govern però s’ha de posar per llei

Aquesta pujada de les pensions significa que els jubilats no perden poder adquisitiu, ja que l’augment del que cobren és idèntica al que creix el cost de vida. Falta saber això si, què passarà amb els pensionistes catalans, ja que encara no sabem com va tancar la inflació del 2019 a Catalunya. Podria ser que els catalans sí que perdessin una mica de poder adquisitiu per això des de Marea Pensionista Calella s’anima a tots els calellencs a seguir-se manifestant cada dilluns a la plaça de l’església per continuar demanant millores i solucions socials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *