El Procés Participatiu del Pressupost 2016 s’obre a projectes de qualsevol àmbit

particip3-720x340

Enguany el Procés Participatiu del Pressupost 2016 canvia, i contempla 190.000€ que es destinaran a accions proposades i votades per la pròpia ciutadania, de qualsevol àmbit. I l’Ajuntament proposarà que la ciutadania esculli entre millorar el Parc Dalmau o bé el passeig Manuel Puigvert, ambdós des del punt de vista paisatgístic i ambiental.

Al procés participatiu d’enguany s’hi aporten, en primer lloc, 10.000€, que es destinaran a Joventut, tal com ja es ve fent en els darrers anys, i seran els propis joves que podran presentar iniciatives i votar-les en assemblea. La resta, 180.000€, es divideixen en dues parts iguals, i no hi ha cap part destinada exclusivament a instal·lacions esportives com l’any passat. Aquesta és la principal novetat del procés participatiu respecte al sistema de votació del 2015.

El regidor de Participació Ciutadana, Marc Buch, ha explicat que 90.000€ es destinaran a finançar un dels dos projectes de ciutat proposats directament per l’Ajuntament. Ell mateix ha avançat què proposa l’Ajuntament: “Per una banda seria el Parc Dalmau, una intervenció d’adequació, restauració i millora, sobretot de la zona més ornamental. I per altra banda seria una intervenció de caire paisatgístic del passeig Manuel Puigvert, sobretot de l’entorn a tocar de la via, la jardineria, i intentariem reordenar l’espai i definir una zona de carril bici, però sobretot encarat a la millora dels espais verds“.

Marc Buch ha comentat que els dos espais són emblemàtics per la ciutat i els dos requereixen d’una millora. Al Parc Dalmau es faria una primera fase de millora de la part més baixa de la zona, és a dir la part del laberint, la bassa de les oques, i fins la Font dels Lleons. Al Passeig Manel Puigvert el canvi principal seria reformar els parterres a tocar de la via del tren i reordenar la circulació de caminants i ciclistes.

La resta de diners destinats al procés participatiu, 90.000€ més, seran per finançar projectes proposats directament per la ciutadania, sense limitar-los a cap àmbit concret, però sempre amb una visió de ciutat. “Tots els ciutadans de Calella majors de 16 anys podran proposar qualsevol projecte d’inversions que creguin necessari i adequat. L’important és que la població entengui que aquests projectes han de tenir una visió global, han de ser projectes que tinguin un sentit de ciutat i que siguin aprofitables per a tota la ciutadania“.

L’Ajuntament iniciarà una campanya d’informació per explicar com s’han de fer les propostes ciutadanes, però Marc Buch ja ha avançat que caldrà preparar una petita memòria explicativa i entrar una instància a l’Ajuntament. Llavors els Serveis Tècnics municipals valoraran la proposta, que la podrà explicar directament la persona que l’hagi fet. Si no és viable a tal com la presenta el ciutadà, el compromís és treballar-hi i donar-hi la volta suficient per fer-lo factible.

Quan es confirmi que la idea és viable i que es pot executar es passaran totes les propostes al Consell de Convivència i Participació Ciutadana, que farà una primera tria. Se n’escolliran 5 de finalistes, que passaran a votació directa de la ciutadania a través d’urnes al carrer.

La previsió municipal és que al mes que ve la ciutadania ja pugui començar a presentar propostes al procés participatiu. Les votacions es farien al setembre, aprofitant el moviment social que generen la Fira i la Festa Major.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat