Palacín (ERC) alerta del risc en què es troba el sistema d’immersió lingüística

La diputada Mònica Palacín (ERC) en una entrevista als estudis de Ràdio Calella TV
La diputada Mònica Palacín (ERC) en una entrevista als estudis de Ràdio Calella TV

Les preinscripcions escolars per al curs 2018-2019 s’inicien passada la Setmana Santa i, segons la diputada d’ERC, això fa necessari un acord urgent per a la investidura i per formar Govern a la Generalitat de Catalunya. Recordem que és justament el Departament d’Ensenyament qui determina els criteris i els requisits del procés -també si els modifica- i que ara aquest està sota el control del Govern espanyol per aplicació de l’article 155 de la Constitució.

La pinedenca Mònica Palacín ha posat de relleu la situació de risc del sistema d’immersió lingüística ara que les competències d’Ensenyament estan en mans del Govern espanyol. En una entrevista al programa La ciutat s’ha fet ressò de la denúncia del sindicat USTEC-Stes, que reclama un acord urgent per per formar Govern i preservar el model d’escola catalana.

“Sabeu que les preinscripcions per les escoles comencen a partir de Setmana Sana. Ara estem en una situació que si no tenim govern tenim un risc”, ha advertit.

Palacín, que és docent en excedència, ha explicat que els directors d’escoles han estat convocats pel Departament d’Ensenyament, que està molt pendent del calendari.

En relació a això, la diputada d’ERC, que s’estrena a la cambra catalana en aquesta legislatura, s’ha referit a la negociació amb Junts per Catalunya i la CUP per a la investidura. Ha admès que les converses estan resultant complexes però que s’està més a prop de l’acord. Que la feina que s’està fent als despatxos permetrà trobar la fórmula per desencallar la situació. Ha dit, en tot cas, que “ningú és imprescindible”.

“Però evidentment la figura del president Puigdemont és fonamental en aquest procés”, ha afegit. “La situació és molt delicada per a tot el Govern legítim. L’acord ha de contemplar el seu reconeixement, però també és evident que la realitat de la impunitat amb la qual actua el Govern espanyol, en connivència amb el poder judicial, fa necessari un govern efectiu”, ha indicat.

Palacín ha dit que més enllà del qui, el que importa en les negociacions, és arribar a un acord sobre el què i el com fer la gestió del país a partir d’ara.

La diputada pinedenca d’ERC ha llistat tots els greuges que està comportant l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Ha confirmat, per exemple, que s’han bloquejat les inversions per a l’Hospital Sant Jaume de Calella; o que a l’Hospital d’Igualada se’ls ha aturat l’expedient per comprar maquinària per fer proves diagnòstiques. Ha denunciat que no s’autoritza la licitació de 80 vehicles de Bombers, que hi ha 3.000 places de docents en suspens, o que s’han suspès les obertures de fosses comunes i els processos de recuperació de la memòria històrica.

“Per dignitat de poble, el que ens toca més és la pocavergonya que té l’Estat espanyol quan diu que gràcies al 155 s’està governant Catalunya i les coses funcionen”, ha conclòs Palacín.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *